Recepta culinària
300 grams de sucre, 2 ous, un tronc de vainilla ben gruixudet, una mica de farina i fruites a escollir: maduixa, figa, taronges, peres, etc. S’amassen els ingredients, primer a ritme lent, però a mesura que la pasta es va amorosint i estovant, cal augmentar -lo. Opcionalment es pot anar contornejant la massa i fer-li agafar diferents formes i postures. Per tal que aquesta prengui consistència, s’hi poden anar afegint uns polsims de sucre de tant en tant. Normalment, amb l’escalfor del frec dels diferents ingredients s’acaba produint un xup-xup, però cal seguir amb el ritme elevat per tal que es produeixi alhora la cocció. Després d’un temps variable de cuinat (això va a gust de qui practiqui la recepta), s’acaba el pastís amb unes quantes gotetes de nata líquida una mica tèbia. Que tingueu bon profit! Nota : la menja resulta més apetitosa i agradable de fer si mentre es cuina s’hi posa una mica de música.