Sud est asiàtic, del 9 al 30 d’agost de 2016: de Nusa Lembongan a Kuta,Bali (Indonèsia) (dia 18, 26 d’agost de 2016) (I)

Anit em vaig adormir fàcilment, com un bon tronc. Estava fosa. De matinada, quan ja ha clarejat, em llevo per la remor insistent del vent i les onades. Em torno a posar al llit tot pensant que si persisteix la ventada i la mala mar, potser haurem de passar una nit més a Nusa Lembongan, una perspectiva que no em sembla gens malament. Després de mandrejar un cop ha sonat el despertador, anem a esmorzar. La mar ja s’ha calmat una miqueta. Repeteixo esmorzar i per fer la digestió, què millor que anar a acabar d’empaquetar la maleta. Un cop ja tot a punt, i com que encara queda una horeta per agafar el ferri, anem a fer un últim passeig, tot i que el sol pica bastant. Recollim maletes i anem a esperar per pujar al ferri, amb la mateixa companyia, la Marlin. Des de l’hotel, cal dir que, a part de molt simpàtics, també ens han ajudat amb la logística de l’estada a Bali de manera molt eficaç i diligent. Pugen les maletes, i darrere, pugem nosaltres.  La mar està més encalmada que el dia d’anada, però, tot i això, les onades són bastant grans. Després de mitja hora llarga de viatge, arribem a Bali, a on agafem la maleta, i amb els peus llagats i plens de sorra, camino cap a un taxi, que també va inclòs amb el preu del bitllet de ferri, per anar cap a l’hotel. Amb nosaltres també hi puja una simpàtica parella francesa, de París, que porta tres setmanes viatjant per Indonèsia. El taxista és simpàtic i conduint prou bé, ens porta a l’aeroport, a on baixen els francesos. A nosaltres ens deixa a la porta mateix de l’hostel, el Kira House (https://www.facebook.com/pages/Kira-House-Kuta/1541577912835513; http://kira-house-guest-house-kuta.bedspro.com/) , a Kuta, a tocar de l’aeroport.
Ara sí que ja estem a Bali (http://www.viajarabali.com/bali-turismo.php; http://www.nationalgeographic.com.es/viajes/grandes-reportajes/bali-la-isla-mas-bella_7541; http://wikitravel.org/en/Bali), que tal i com s’explica a viquipèdia (https://en.wikipedia.org/wiki/Bali; https://ca.wikipedia.org/wiki/Bali : “Bali és una illa i província d'Indonèsia, la més occidental de les illes Petites de la Sonda. Es troba en una cadena d'illes, amb Java a l'oest, de la qual està separada per l'estret de Bali, i Lombok a l'est, separada per l'estret de Lombok. Al nord, la mar de Bali la separa de les illes Kangean, i al sud Bali està banyada per l'oceà Índic.
Bali és una famosa destinació turística i, juntament amb Java, és coneguda pel desenvolupament de les seves arts, que inclouen la dansa, l'escultura, la pintura, l'artesania de la pell i el metall i la música, especialment la que es toca en elgamelan.

L'illa conforma una de les províncies d'Indonèsia, amb 5.632,86 km² i 3.150.000 habitants (2000), amb una densitat de població de 559 hab/km². La capital és Denpasar. (continuarà)
(Un brindis per la vida a la platja de Kuta)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol