Munic, dia 1 (26 de juny de 2015): de Girona a Baviera (i V)
La visita no dura més de mitja
horeta, però no retinc gaire informació. A més, no es poden tirar fotografies a
l’interior del castell, només a les vistes, impressionants, que es poden veure
des d’una grans finestrals: una immensa i verdosa plana, el castell de
Hohenschwanstein al fons o bé uns llacs perduts enmig dels Alps. Quan s’acaba
la visita retornem cap a la furgoneta i ens hi enfilem de nou. Tot i que semblo
una marmota, no hem fet ni 10km que a ja torno a estar dormint...Quan em
desperto de nou, hem fet un bon grapat de km i estem ja a la vora de Penzberg,
el municipi a on viu l’amiga nostra que anem a visitar. En primer lloc ens
dirigim a un bar amb terrasseta i vistes magnífiques, el cafè Extra-Bar (http://www.extra-penzberg.de/) , prop del poble, a on mentre
prenem una cervesa ens esperem que ella arribi. El dia va decaient i el
paisatge és preciós. A l’hivern, cobert de blanc també ha de fer molta patxoca!
Quan ens retrobem tots, tenim moltes ganes d’explicar-nos coses i no callem.
Però com que a Alemanya s’acostuma a menjar molt més aviat, optem per anar cap
al restaurant a on omplirem la panxa. Passem pel mig de Penzberg (https://en.wikipedia.org/wiki/Penzberg) , una població sostinguda econòmicament per la
multinacional farmacèutica Roche (http://www.roche.com/index.htm) , que té la seva central allí i que
té treballadors d’arreu del món. De fet, passem per davant de les
instal·lacions, enormes, abans d’emprendre el camí cap a on soparem, a
Kreutalm, un restaurant de la població veïna de Grobweil. Kreutalm (http://www.kreutalm.de/ ) és un restaurant damunt d’un turó
que ofereix una vista magnífica a un llac proper i moltíssima tranquil·litat.
Allí ens trobem amb uns amics, bascos i una noia andalusa d’origen valencià,
que treballen amb l’amiga que hem anat a visitar. Demanem uns quants plats
típics, entre ells formatges boníssims, i com no, cervesa, especialment
weissbier (https://es.wikipedia.org/wiki/Wei%C3%9Fbier), cervesa de blat. Riem un munt amb
les anècdotes que van sorgint durant el sopar, però la nit, de sobte, esdevé
molt surrealista quan apareix l’amo del restaurant amb algunes copes de més al
damunt. Ens explica que la seva mare viu a Mèxic, que la va a visitar de tant
en tant i fa que un dels cambrers posi un CD de ranxeres. Mentrestant, no calla
i ens explica moltes coses. Sobretot no para de repetir que ell prové de
l’aigua pura, però no deu pas ser la que avui ha engolit. També ens convida a
una copa d’aiguardent, però més tard descobrirem que ens l’ha cobrada. Ens
obsequia amb un clauer amb l’escut d ela seva família i ens passem allí més de
dues hores, que al final, es fan ja pesades. Finalment, aconseguim marxar de
nou cap a Penzberg i anem tots a casa de l’amiga, a on compartim copes i
xerrameca. Finalment, muntem un petit campament improvisat al menjador de casa
de la nostra amiga i dormim una horetes per agafar forces per la segona jornada
en terres bavareses!
(La fotografia correspon a la vista des del extra-Penzberg cafè)
Comentaris