25 d'abril: algunes reflexions

Sí, el 25 d’abril ha estat una jornada més cap al pas a la llibertat. Molta gent ha treballat de forma anònima per aconseguir que els referèndums se celebressin a múltiples localitats del país. Molta feina anònima i desinteressada amb la finalitat de donar al poble de Catalunya l’oportunitat de decidir sobre el seu futur. I això té molt mèrit, car les institucions s’han totalment desentès de les consultes. Només alguns partits polítics (ja se sap que s’acosten dates electorals) hi ha participat. A Girona, la participació va ser de més del 21%, per exemple. Una gran capital, amb un clar triomf del sí! Però tot i que gairebé un milió de ciutadans ja han votat, això es veu que no significa res. Els mitjans de comunicació silencien sistemàticament les consultes. Per exemple, TV3, la televisió de tots, poca importància li va donar. I per no parlar del menyspreu amb el qual en parlen alguns diaris, etiquetant les consultes de fracàs. Por, tenen por, perquè el camí ja està començat. El camí vers la llibertat del país! Però no ens faran callar. Continuarem treballant, pas a passet per construir un país de persones lliures. Visca Catalunya lliure!
PD: una de les imatges que més em va emocionar fou la d’una parella d’ancians del meu poble, exercint el seu dret a decidir amb una il·lusió que feia posar els pèls de punta! Gràcies! I esperem que la propera consulta sigui ja oficial ben aviat!
(La foto és de l’actuació de la Rusó Sala en els actes paral·lels a la consulta organitzada a Sant Martí Sapresa i Brunyola)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol