Sud est asiàtic, del 9 al 30 d’agost de 2016: la badia de Ha Long, Vietnam, una de les set meravelles naturals de la humanitat (dia 13, 21 d’agost de 2016) (VI)

Tal i com s’explica a viquipèdia (https://en.wikipedia.org/wiki/H%E1%BA%A1_Long_Bay; https://ca.wikipedia.org/wiki/Badia_de_H%E1%BA%A1_Long ): “La badia de H Long (en vietnamita Vnh H Long) és un entrant del golf de Tonquín situat a 170 km a l'est de Hanoi, al nord del Vietnam, prop de la frontera amb la Xina. La badia té un perímetre de costa de 120 km i una superfície aproximada de 1.500 km². Vnh H Long significa 'la badia del drac que baixa' en vietnamita.
La badia consta d'un grup de 1.969 illes monolítiques de pedra calcària, cada una amb una densa vegetació de jungla, que sobresurten espectacularment de l'oceà. Algunes illes són buides, amb coves enormes. Hang Đu G ('la cova de les estaques de fusta') és la gruta més gran de l'àrea de H Long. Les seves tres grans sales contenen nombrosesestalactites i estalagmites. Les dues illes més grans de la badia, Tun Châu i Cát Bà, estan habitades i tenen instal·lacions turístiques al voltant de les platges. Les illes més petites també disposen d'un bon nombre de platges espectaculars.
En algunes illes hi ha pobles flotants de pescadors, que aprofiten les aigües poc profundes per pescar més de 200 espècies de peix i 450 classes diferents de mol·luscs. Moltes de les illes han estat batejades segons la interpretació de les seves formes inusuals, com ara els illots de Voi ('elefant'), Gà Chi ('gall de baralla') i Mái Nhà ('sostre'); de fet, a 989 de les illes se'ls ha donat nom. En algunes de les illes també hi viuen ocells i animals com ara antílops, micos i iguanes.
La badia fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1994] i és una de les destinacions turístiques més populars del Vietnam.

Un cop baixem de l’autobús, el guia ens separa en dos grups i ja el que serà el nostre guia, en Timmy, ens recull. En total serem 18 persones: una parella holandesa, quatre noies angleses, un noi alemany que viu a Nova York, una família filipina composta per un senyor gran i els seus fills, dues nois i un noi de mitjana edat, una família francesa composta per un matrimoni i tres fills, dos nens i una nena que sembla treta de la família de “L’exorcista”, ja que va tot el dia amb una mena de peluix entre les dents, com si fos un gos. Primer de tot pugem a una petita barca que ens porta a una barca més gran, que és a on passarem la nit. Només d’arribar el guia ens dóna quatre instruccions i ens dóna la clau de l’habitació, amb lavabo inclòs, a la segona planta. I amb això, que ja anem tirant, molt a poc a poc la barca ja marxant cap al mig de la badia. El dia és assolellat i la mar està molt i molt tranquil·la. Estem en un indret conegut com el de les tres mil illes, que no són més que formacions rocoses més o menys grans i cobertes de vegetació. A mesura que anem fent camí, ens serveixen el dinar: tofu fregit, arròs, verdures i uns deliciosos noodles. La beguda, pel preu que hem pagat, però, va a part, i si la portes de fora, l’has de pagar igualment. Després de dinar, i inclòs en el preu del trajecte, tenim un barril de cervesa Bia Hoi per beure. (continuarà)
(La fotografia correspon al sopar a la badia de Ha Long)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol