Lanzarote (del 5 al 8 de desembre de 2015), dia 3 (7 de desembre de 2015): Los Jameos del Agua, Cueva de los Verdes, Mirador del Rio i Lago Verde (i V)

La platja on se situa la llacuna és de grava, amb 320 m de longitud i una amplària mitjana de 30 m. Disposa d'un grau baix d'ocupació sense passeig marítim i aïllada ja que forma part del parc nacional de Timanfaya, a més de que a la zona on es troba hi ha forts corrents marins.
El llac és accessible des de la localitat pesquera denominada El Golf, a la zona costanera del municipi de Yaiza, on es troba un aparcament al començament d'una petita sendera que s'ha de recórrer a peu per arribar al mirador de la llacuna. Des del mirador s'accedeix a un petit camí lateral que descendeix fins a la platja i l'oceà en el qual no es permet el bany per situar-se en una zona perillosa per als corrents marins”.
El lloc és realment impressionant, però no hi podem baixar. A més, per alguna raó desconeguda, també hi ha una sèrie de boies dins del llac. L’entorn a on està situat el lloc és preciós, i acabem de passar la tarda en aquesta zona, la zona del Golf, a on veiem una magnifica posta de sol i també ens dediquem a veure si som afortunats i trobem alguna pedra amb gran quantitat d’olivina (https://ca.wikipedia.org/wiki/Olivina) , un mineral volcànic de color verd oliva, del qual se’n fan molts souvenirs a l’illa. Molta gent també te la paciència de trencar grans roques volcàniques per veure si a l’interior hi ha pedres precioses… Marxem quan ja decau el dia i volem passar pel mercadillo de Teguise, però el dilluns no el fan, així que retornem cap a la zona de l’apartament, a on anem a fer una cervesa i unes “papas arrugas” a un bar proper. Abans d’anar a l’apartament, ens parem en un establiment de xinesos a comprar coses i en tenim una de freda i una de calenta: el senyor em regala un bonic imant de nevera per parlar-hi en xinès, però alhora l’establiment te souvenirs amb símbols franquistes. Finalment, anem cap a l’apartament, a on fem el sopar i ens entretenim a xerrar amb uns quants glopets de ron miel abans d’anar a recuperar forces.
(La imatge correspon al lago verde)





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol