Lanzarote (del 5 al 8 de desembre de 2015), dia 3 (7 de desembre de 2015): Los Jameos del Agua, Cueva de los Verdes, Mirador del Rio i Lago Verde (III)

Com que venim amb el pack turístic, entrem ràpidament. La visita és guiada i ens la fa una senyora, que combina un castellà amb accent insular amb un angles paupèrrim. Ens explica que amb els objectius de les càmeres és possible veure tonalitats verdes a les parets degut als minerals (com així be comprovem), però que el nom de la cova es degut a que la família que va viure allí més temps amagant-se dels pirates es deien “Verdes”. La Cueva de los Verdes és un immens túnel de lava i a dins s’hi ha construït fins i tot un auditori. En alguns moments també cal anar amb molt de compte amb les estalactites i les estalagmites que hi ha a la zona per no fer-se mal. A més, a la part final de l’excursió, hi ha un petit enigma que fa les delícies de grans i petits, i que no revelaré! La següent parada del dia la fem a “El mirador del Rio” (http://www.lanzarote.com/es/mirador-del-rio/) , un dels llocs elevat, a on hi pugem a través d’una carretera amb bastantes corbes. Un cop arribem allí, fa una gran ventada, però no ens impedeix d’anar cap al mirador, a on també tenim entrada reduïda gràcies al paquet turístic comprat. Hi entrem; el mirador val forca la pena, ja que permet veure part de l’illa, i sobretot, una bella panoràmica de l’illa de la Graciosa, situada a davant, una illa a on tots el carrers son sense asfaltar. Tal I com s’explicita a viquipèdia, (https://ca.wikipedia.org/wiki/La_Graciosa ) :” La Graciosa és una illa que forma part de l'arxipèlag Chinijo, pertanyent a la Comunitat Autònoma de Canàries (Espanya), juntament amb les illes de Montaña Clara, Roque del Este, Roque del Oeste i Alegranza. Es troba situada al nord de Lanzarote, de la qual la separa un braç de mar conegut com El Río. També està relativament pròxima a la costa continental africana.
Va ser conquerida en 1402 per l'explorador normand Juan de Bethencourt sota el vassallatge d’Enric III de Castella. La Graciosa posseeix uns 29 km² i dos únics pobles: Caleta de Sebo, capital de l'illa, i Casas de Pedro Barba, amb una població molt inferior a la primera. La seva població actual és de 658 habitants. L'economia de l'illa està basada en la pesca atlàntica i el turisme, que atreu a nombrosos viatgers durant tot l'any gràcies al seu clima temperat, a les seves costes en la seva immensa majoria de sorra, i a la seva tranquil·litat. S'hi practica molt el submarinisme. (continuarà)
(La fotografia correspon a dins de la Cueva de los Verdes, amb les diferents tonalitats que s´hi poden observar de forma natural)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol