Munic, dia 1 (26 d’abril de 2013)



Durant la nit no ha parat de ploure a la immortal Girona. De matí, aprofito per treballar una estona i quan s’esdevé migdia, cap a l’estació a buscar el bus i a fer el cerimonial: agafar el bus fins a l’aeroport, passar els controls rutinaris i esperar per embarcar. Quan ja és hora, l’avió s’enlaira i al cap de poc més d’una hora i mitja, aterrem a Memmingen (http://ca.wikipedia.org/wiki/Memmingen) , a uns quants kilòmetres de Munic, a la zona de l’Allgäu. De seguida m’enfilo al bus que ja tinc reservat per internet (www.aaexpress.de) i entremig d’un bell i verdós paisatge, em perdo, tota somnolent. Un cop a München, el bus ens deixa a l’estació i mentre espero que arribi la meva amiga de Lubljana via terrestre, em dedico a voltar per la zona de l’estació. M’adono que hi ha moltíssima gent vestida amb el vestit tradicional bavarès,(http://ca.wikipedia.org/wiki/Baviera) , ja siguin nois o noies (http://es.wikipedia.org/wiki/Dirndl) . També em crida l’atenció que la majoria de gent que porta el vestit són joves! La ciutat està bastant atrafegada: el motiu el descobreixo al cap d’una estoneta; és el Frühlingsfestival, la festa de primavera, que segons sabré més tard, equival a l’Oktoberfest en petit. I el temps més aviat càlid encara convida més a la festa. Durant l’espera em dedico a anar a veure el Hackerbrücke (http://en.wikipedia.org/wiki/Hackerbr%C3%BCcke) i em passejo estona i més estona per aquella zona. També em crida poderosament l’atenció un biergarten que està a petar de gent, no hi cap ni una agulla!
A Munic la gent beu sobretot Augustiner (http://www.augustiner-braeu.de/enabfrage.html ). Per encara fer més temps, em vaig passejar per uns jardins propers a la zona de l’estació, mentre el dia fendia i els campanars de la Frauen Kirche es fonien a l’horitzó. Finalment, ja de fosc, va arribar la meva amiga i vam aprofitar per fer un mos a la mateixa estació abans de marxar cap al hostel, al Meininger de München (http://www.meininger-hotels.com/en/hotels/munich/) ,

a on després de deixar les coses ens vam dirigir a la cerveseria del davant a fer cerveses i a celebrar que havia nascut el meu cosí!!! Ens hi vam estar fins que van tancar però com que la son encara no ens havia vingut a visitar, encara vam fer una última birra al bar del propi hostel abans d’anar a planxar l’orella!
(La imatge correspon al Hackerbrücke)



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol