Budapest, del 7 al 10 de desembre de 2017: passeig per Budapest i retorn cap a casa (10 de desembre de 2017; dia 4) (i II)

Estem una estona per allí, sobretot fent fotos i algunes tonteries, i ens fem un bon fart de riure. Després de les fotos, continuem caminant i ens acostem al castell proper de Vajdahunyad (http://www.vajdahunyadcastle.com/; https://en.wikipedia.org/wiki/Vajdahunyad_Castle  )que vol ser una rèplica del castell de Bran a Romania (http://www.bran-castle.com/ ; https://en.wikipedia.org/wiki/Bran_Castle; https://ca.wikipedia.org/wiki/Castell_de_Bran). Per arribar-hi caminem un miqueta per una mena de parc, molt hivernal, el parc de la ciutat. Ens passegem una estoneta pels jardins del parc, sense entrar dins del castell. Com que hi ha diverses opcions sobre com continuar el dia, ens dividim. Nosaltres optem per quedar-nos per la zona. De sortida del parc comprem un vi calent, però ens el ven un autèntic estafador. Quedem tant parats del preu, que no sabem reaccionar i marxem. En paguem tres vegades més del que caldria... De veritat, em sembla que se’m passen les ganes de veure’n de la mala llet. Anem a caminar pel costat d’un llac, el llac Városligeti-tó i anem caminant per davant del zoo. Al cap d’una estona decidim agafar el metro i anar cap al centre de la ciutat. I tal dit, tal fet, l’agafem i anem fins al mercat de Nadal, el que hi ha a la plaça Vorosmarty ( http://budapestchristmas.com/christmas-market-on-vorosmarty-square).
Hi passegem durant una bona estona, piquem alguna cosa i al cap d’una bona estona, ens trobem amb tota la colla. Malgrat la fred que fa, optem per dinar allí mateix, ja que hi ha un bon munt de parades de menges. Malgrat que no ens és fàcil, acabem trobant coses vegetarianes. I és que els hongaresos mengen bastanta carn, suposo que per tenir més calories i aguantar molt millor les baixes temperatures.
Després de menjar, i també mentre veiem gent disfressada fent una cursa, hem de decidir què fem: l’opció guanyadora és la d’anar al New York Café, que queda més lluny. Com que estem relativament a prop d’una parada de metro, l’agafem i parem a la parada que ens diu la guia que portem. Hem de caminar una miqueta, però finalment ens palplantem davant del New York Café (http://www.newyorkcafe.hu/menu.html ), un edifici senyorial, com si hom es transportés directament a l’època de l’emperadriu Sissí o bé en un dels salons de París d’alt “standing”.  Hi entrem i està ben ple de gent, però només de veure el preu d’un cafè, ja m’entra mal de panxa. És bonic de veure, però no tant per prendre-hi alguna cosa...
El dia ja comença a fosquejar, malgrat que tot just són quarts de quatre de la tarda. Optem per caminar una mica i entrem en un bar proper, l’Stifler Bar, resguardant-nos del fred, mentre fem petar la xerrada i descansar una estona, ja que hem caminat bastant, i a més, el fred avui ha estat ben intens!
Al cap d’una estona, ja agafem de nou el metro i anem directament cap a l’agència a buscar les maletes. En acomiadem molt amablement de la gent i anem a ja a buscar el bus, el 100E, que ens ha de portar a l’aeroport. Sort que hi pugem amb temps, ja que de seguida queda ben ple i molta gent ha d’estar dreta.
Un cop a l’aeroport, el mateix tragí de sempre: passar el control de seguretat i esperar que surti la porta d’embarcament. Abans, però, comprem licor típic, semblant a la ratafia, i també mig berenem-sopem, ja que arribarem tard a casa.
Quan surt la porta d’embarcament, hem de córrer, ja que queda ben lluny. De nou, hem de passar per un munt de carpes, abans no quedem dins d’una, que actua com a porta d’embarcament. La veritat és que estem de sort de no haver de facturar les maletes. Vaig fent petar la xerrada amb la gent fins que pugem; a dalt de l’avió, de nou, ens hem de separar. Aprofito l’estona del vol per dormir i llegir....
Arribem a Barcelona quan ja és gairebé mitjanit... després d’acomiadar-nos de la gent, anem a recollir el cotxe al pàrquing Cárdenas i des d’allí, ja anem a deixar els amics a Granollers i retornem cap a casa, amb el bon gust d’un gran cap de setmana en terres hongareses!
(La fotografia correspon a la rèplica del castell de Bran (originalment a Transilvània), situat a Budapest).

                                                                                         

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol