Sud est asiàtic, del 9 al 30 d’agost de 2016: de Vang Vieng a Vientiane i primer tast de la capital de Laos (dia 10, 18 d’agost de 2016) (III)

Després de voltar una mica però sense pujar al monument, ja que és hora de tancar, i tot contemplant els fotògrafs oficials que fan retrats exprés als turistes, caminem una bona estona, tot veient la flor oficial de Laos en molts arbres del carrer, la frangipani (https://ca.wikipedia.org/wiki/Frangipani; https://es.wikipedia.org/wiki/Plumeria; http://www.tastingtravels.com/laos-espanol/ ). Tal i com s’explica a viquipèdia, “El frangipani (Plumeria) és un petit gènere de plantes amb flor de la família Apocynaceae. El gènere comprèn majoritàriament arbustosi matolls perennes i caducifolis i es troba emparentat amb el baladre dels Països Catalans. Hi ha 7 o 8 espècies natives de l'Amèricatropical i subtropical. Actualment es troben disperses arreu del tròpic com a planta ornamental, amb una forta presència a la Polinèsia, el subcontinent indi i l'Àsia del sud-est. També es troba a l'Àfrica oriental.
P. rubra (frangipani comú o vermell), nativa de Mèxic i Veneçuela, produeix flors que van de grogues a roses depenent de la forma o del seu cultiu. A Mèxic, l'idioma nàhuatl l'anomena "cacalloxochitl", que vol dir "flor del corb". Ha estat usada amb mitjans medicinals com ungüents i pomades. Les flors són fragants i atreuen molt als esfíngids al vespre”.
També ens trobem amb un accident de trànsit, a on una moto ha quedat mig destrossada. Per sort, sembla que ningú ha pres mal. Tot xino-xano anem a la riba del riu Mekong (https://ca.wikipedia.org/wiki/Mekong; https://en.wikipedia.org/wiki/Mekong) , el riu navegable a on es forma el triangle d’or entre Laos, Tailàndia i Mynammar. Tal i com s’explica a viquipèdia, “El riu Mekong rep el nom de la contracció de les paraules tailandeses Mae Nam Khong. Si bé aquesta és la denominació més coneguda, cal tenir en compte que a cadascun dels països que travessa rep un nom diferent: Lancang a la Xina, Ménom Khong a Laos, Me Naam Khong a Tailàndia i Mékōngk o Tonle a Cambodja. El riu Mekong neix a l'Himàlaia i mor al Mar de la Xina Meridional. Amb 4.350 quilòmetres és el riu més llarg del sud-est asiàtic.
El curs superior del riu, que transcorre per terres xineses, és salvatge. Com que ha de salvar un desnivell de 4.500 metres, hi ha salts d'aigua, pendents molt pronunciats, ràpids i gorges profundes.
La segona meitat del recorregut del riu ja és més tranquil, perquè només li cal baixar 500 metres. En aquest trajecte el riu fa de frontera entre Myanmar i Laos, i també entre Laos i Tailàndia. En aquest tram el riu també forma ràpids quan passa per Cambodja i salts d'aigua a Laos: el cabal que es precipita en aquestes cascades, conegudes amb el nom de cascades de Khone, és superior a qualsevol altre salt d'aigua del món. (continuarà)
(La imatge correspon a "l'Arc de Triomf" de Vientiane)



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol