Hawaii, dia 5 (17 de març de 2014): segon dia a la Big Island (II)



Tot seguit, quan ja s’acaba el temps de bany, pugem de nou al bus i ens parem a un parc, el parc dels “Lava trees”( http://www.gohawaii.com/big-island/regions-neighborhoods/puna/lava-tree-state-park) , a on veiem les creacions de la deesa Pele (http://en.wikipedia.org/wiki/Pele_%28deity%29) . Segons la viquipèdia, “Pele, Pelé o Pélé, en hawaïà Pele, pronunciat en alfabet fonètic internacional:ˈpɛlɛ, és la deessa hawaïana del foc, els llamps, de la dansa, dels volcans i de la violència. Segons la llegenda, Pele és originària de Tahití d'on va ser expulsada per estar en conflicte permanent amb la seva germana i també deessa de l'aigua Nāmaka. Es va refugiar a l'arxipèlag de Hawaii i va residir al Kīlauea des d'on on provocava erupcions volcàniques i terratrèmols. És una de les principals deesses de la mitologia hawaiana i objecte d'un important culte amb nombroses cançons, cerimònies i ofrenes.
Aquesta deesa dóna nom a tres formacions volcàniques: els cabells i llàgrimes de Pele, un tipus de lava estirada pel vent en fins filaments i un tipus de vidre volcànic i també el Limu o Pele, un esclat d'una bombolla de lava.
Pele es representa sota la forma d'una dona jove amb els cabells llargs sense recollir, de vegades coronada amb una corona de flors[1] A la mà té una Paʻoa, un bastó màgic, amb el qual desencadena les erupcions volcàniques. »
En el parc dels arbres de lava hi podem fer una petita passejada, ja amb un itinerari ben marcat. A part d’una vegetació espaterrant! Els i les xinesos corren com bojos per fer-se fotos amb els arbres fossilitzats en lava. El lloc, com no, també és molt impressionant! Quan en marxem, anem directament a dinar. I ho fem al mateix lloc que el dia anterior, al bufet. Quan hi arribem, de nou, els xinesos s’hi abraonen. Ens asseiem a una taula amb una parella de dones grans que fa dos dies que fan el tour amb nosaltres i que expliquen que viuen a Califòrnia normalment. La noia jove que els acompanya em demana consell sobre quina foto de les que li han fet en posició vedette és millor per enviar al seu nòvio. Jo les veig igual, però n’hi dic una... Per cert, també m’havia demanat al parc dels Lava Tree si li podia tirar fotos amb el mòbil, ja que les àvies que l’acompanyen es veu que li fotografiaven els peus enlloc del cos...
(La fotografia correspon a un dels arbres del parc d'arbres de Lava) 
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol