Hawaii, dia 4 (16 de març de 2014): primer dia a la Big Island (i III)



La següent parada que fem  a un lloc que anomenen “Stem vents”. No és més que un forat al terra, però quan hi cau aigua s’evapora i surt un vapor d’aigua, que la guia ens diu que té un pH lleugerament àcid i que va molt bé pel cutis!
Continuem el nostre periple per dins del parc dels volcans i ens parem en un intens camp de lava. Si no entenc malament el que diu la guia, la lava va tardar 35 anys a solidificar del tot. També ens commina a fixar-nos que la lava no es veu tant fosca com la que porta més anys solidificada.
També es veu que hi ha més de 40 minerals diferents. La següent parada que fem és a un túnel de lava, el Thurston Lava Tube (http://www.nps.gov/havo/planyourvisit/craterrimtour_tube.htm) . Sincerament és espectacular passar-hi per dins. Normalment els rius de lava no són tant grans, però aquest és realment espectacular. Hi pots passar per dins i a més la vegetació dels voltants és exuberant, com també ho són els sons dels ocells que per allí campen.
L’última parada del dia la fem en un altre gran riu de lava, que ara està creuat per una carretera. És impressionant veure com la vegetació creix a la lava, com el verd i el negre es combinen perfectament!


De tornada cap a Hilo ens parem a una fàbrica de nous de macadàmia (http://ca.wikipedia.org/wiki/Macad%C3%A0mia ). La guia aprofita per explicar-nos que abans la producció de nous de macadàmia era gairebé exclusiva d’Austràlia. A finals dels anys 40, però, es va estendre la producció a altres llocs del món com Hawaii. Avui en dia, la producció de nous de macadàmia a Hawaii representa el 34% de la població mundial d’aquest tipus de nous. De tornada també passem per una zona de “malls” i més residencial. La guia ens deixa de nou a l’hotel i al cap d’una estoneta de descansar, el que fem és agafar el camí que ens manarà de nou al “downtown” de Hilo i sopem de nou al Pesto. Ens sorprèn la pluja i la mar salvatge, però no ens deturem. Sopem agradablement i tot xino-xano, anem de nou a l’hotel a descansar!  Per cert, en aquest web hi ha les últimes informacions de les erupcions volcàniques a Hawaii! (http://www.gohawaii.com/big-island/guidebook/topics/volcano-eruption-update
(La fotografia correspon a una de les plantes que vam observar prop del túnel de lava; el vídeo també és del mateix lloc) 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol