Visita a Galiza (del 22 al 26 de juliol de 2017): de terres catalanes a Galiza (dia 1; 22 de juliol de 2017) (III)

Hem aparcat molt a prop del centre històric i ens hi dirigim a peu. Hi ha un edifici de la Diputació que antigament va ser utilitzat com a presó i encara es veuen els barrots a la zona a on hi havia els presos. També veiem les runes de Santo Domingo de Pontevedra. Hi ha una zona amb escuts, un dels quals és franquista i hi ha qui s’hi fa fotos... En fi, sense cometaris.
També hi ha un monument molt mal arreglat que correspon a un homenatge als soldats, però tinc la impressió que és d’inspiració feixista...
Anem a caminar durant una bona estona per les places plenes de gent. Escoltem una xaranga, trobem placetes amb bars per prendre quelcom, etc.
També ens endinsem un moment al mercat municipal, a on prepondera molt més el peix i el marisc que la carn.  Com que ja és migdia tocats, optem per fer un petit vermut en un bar, però quan el volem acompanyar d’una tapa, ens diuen que no en tenen. Ens acabem el vermut i passegem una bona estona més per la ciutat. Acabem just darrere de la capella de la Verge Pelegrina (https://ca.wikipedia.org/wiki/Capella_de_la_Verge_Pelegrina ). Just darrere hi ha un bar, el bar Parvadas (https://www.tripadvisor.es/Restaurant_Review-g488307-d7222762-Reviews-O_Parvadas-Pontevedra_Province_of_Pontevedra_Galicia.html ) amb una bona terrassa, i aprofitant, que s’ha ben aixecat el dia i fins i tot fa calor, hi fem unes tapes que ens serviran ja de dinar.
Ja amb la panxa plena, pugem de nou el cotxe per continuar la ruta. Avui anem a dormir a Cangas, a la Rías Baixas, que tal i com es conta a viquipèdia (https://ca.wikipedia.org/wiki/R%C3%ADas_Baixas; https://es.wikipedia.org/wiki/R%C3%ADas_Bajas ):”Les Rías Baixas (en català: Ries Baixes) són una part de l'àrea costanera de Galícia. Ocupen la costa oest de la província de la Corunya i tota la costa de la província de Pontevedra, des del cap de Fisterra fins al Cap Silleiro. De nord a sud són:
·         Ria de Corcubión
·         Ria de Muros i Noia
·         Ria d'Arousa
·         Ria de Pontevedra
·         Ria d'Aldán
·         Ria de Vigo
·         Ria de Baiona
Es caracteritzen per la seva mida, que és gran en relació a la resta de les ries gallegues (Rías Altas i Rías Medias). Són les més conegudes de Galícia a conseqüència del turisme. A les ries el ritme de les marees és molt més visible que en el mar obert.
Anem tirant tranquil·lament, però la paciència se’ns esgota una xic quan hem de buscar el lloc a on dormirem, l’hostal O’canizo (http://www.hostalocanizo.com/ ), que queda una mica amagat i que ens costa moltíssim de trobar, fins i tot amb el GPS. Després d’una bona estona d’intentar-ho, el trobem. Està en un carrer estret i amb vistes a una bonica platja, però alguns dels clients se’n riuen de nosaltres mentre aparquem. Suposo que el cansament i el fet d’haver dormit poc encara m’enfurismi més. Un cop ja tenim la clau, pugem a l’habitació i fem una migdiada d’allò més reparadora. Quan ens despertem, tot i que és prou tard, com que el sol es pon més tard, sembla ben bé que sigui mitja tarda. Tot xino-xano anem fins a la platja propera, la de Nerga, a on hi ha un petit bar i prenem una cervesa amb unes precioses vistes al mar.

Quan ens en cansem, agafem el cotxe i anem directament al poble de Cangas (https://ca.wikipedia.org/wiki/Cangas_(Pontevedra); https://es.wikipedia.org/wiki/Cangas_de_Morrazo ), molt més gran, amb un bon port i també molta més activitat pels carrers.  Passegem, mirem paradetes, contemplem com amb la marea baixa es poden observar un bon grapat de musclos (amb cartells ben evidents que està prohibit marisquejar) i finalment, entrem en un bar a fer unes tapes i un vinet abans de retornar cap a la pensió a descansar unes quantes horetes....
(La imatge, és de nou, del capvespre a Cangas)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol