Visita a Galiza (del 22 al 26 de juliol de 2017): de visita per Compostel·la i retorn cap a terres catalanes (dies 4 i 5; 25 i 26 de juliol de 2017)

Anit vam anar a dormir tard, de manera que avui tenim els llençols un xic enganxats. Mica en mica ens despertem i anem a perdre’ns pels carrers de la ciutat durant unes hores. Hi ha molta quietud, ja que és dia festiu a la ciutat endormiscada... Aprofitem per esmorzar en un bar al costat de la pensió a on pernoctem i després anem a passejar pels carrers de la ciutat, assistint a actes polítics. El dia és radiant, malgrat la fresca de primera hora i ens trobem també amb l’amic català. La ciutat celebra avui el dia del seu patró, i a mesura que passen les hores, hi ha molta més activitat.
A l’hora de dinar ens trobem amb amics gallecs i aprofitem per dinar amb ells i fer una llarga sobretaula, combinada amb licor cafè i molt bona conversa i música de gaites. Ens escapem un moment per un acte de suport dels independentistes gallecs al referèndum català i reemprenem la sobretaula.
Quan els ol ja no pica tant, aprofitem per anar-nos-en a perdre una bona estona pels carrers de la ciutat, comprar formatge, contemplar la gent i el tragí, etc.
Després del passeig, retornem cap a la zona a on se celebra el Festigal, a on també hi ha una fira d’artesania i de marxandatge polític, alhora que fan concerts. Allí acabem e passar la tarda i fins i tot sopem allí amb el nostre amic català.
I com que el dia següent hem de matinar, ja no fem gaire res més que anar-nos-en a dormir unes quantes hores per no perdre l’avió.

El despertador sona ben aviat, i amb lleganyes als ulls, ens vestim i prenem el bus que ens ha de portar a l’aeroport, a on després de passar els preceptius controls, embarquem i aprofito per dormir durant tot el vol, fins que de nou aterrem a terres catalanes!
(La imatge és de la manifestació independentista a Galiza)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol