Visita pels Països Catalans: el País Valencià i Menorca (del 28 de desembre de 2016 al 4 de gener de 2017): descobrint Menorca (2 de gener de 2017; dia 6) (i XIV)

Fornells actualment pertany al terme municipal des Mercadal, a Menorca, però de la mateixa maneixa que va passar amb es Migjorn Gran —població segregada del Mercadal als anys vuitanta—, la vila marinera de Fornells també té la intenció de segregar-se del municipi del Mercadal. Com a llocs d’interès hi ha:
·         Torre de defensa de Fornells 1802.
·         Castell de Sant Antoni 1662.
·         Casa del Contramestre (1925).
·         Illa de Ses Sargantanes.
·         Ses Salines de Fornells.
·         Cala Tirant.
·         Far de Cavalleria
·         La Mola de Fornells.
·         Torre de l'illa de Sargantana.
·         Cova de na Polida.
·         Cova dels Anglesos.
·         Església paleocristiana de Fornells al port
·         Sanisera.

El poble també el recordo molt diferent sota el sol d’agost. Hi ha poca gent i trobem només un parell de bars oberts. En un hi ha bastanta gent i aprofitem per fer un aperitiu-dinar-berenar, tot contemplant com el dia ja s’adorm. Hi ha bastanta gent i la majoria parla català amb accent menorquí que sona com mel a les orelles. Tot seguit, marxem i anem a fer una volta pel poble, també desert, però en la penombra i tot observant una preciosa lluna plena, veiem la torre de defensa del poble. Hi ha poques cases obertes i poca gent pels carrers. Ja és ben fosc quan passegem pel costat de la mar abans de tornar a agafar el cotxe. Ens dirigim cap a Ciutadella, a on fem algunes compres en un supermercat. I d’allí fins a un bar a tocar de l’apartament, a on fan menjars per emportar i molt recomanat per la gent que porta els apartaments a on ens allotgem, el Bar Restaurant Park (https://www.facebook.com/BarRestaurantePark/) .  Per un molt bon preu encarreguem pizza i patates braves i anem a Ciutadella a fer una passejada abans de recollir-ho. Aparquem i anem a la zona del port vell, molt tranquil, desert i sense ni un establiment obert, contraposició total a les nits d’estiu d’aquesta bella ciutat. També ens passegem pels carrers del cas antic, a on hi ha bastanta gent passejant, tot i que no gaires establiments oberts. Hi ha pocs turistes, la majoria són oriünds. Abans de marxar, aprofitem per fer un beure en una terrassa d’un bar. No fa gaire fred per ser 2 de gener i en gaudim. Just abans de tornar a reemprendre la marxa, contemplo el monument als que van morir per defensar l’illa dels turcs cap a l’any 1553. Abans de retornar a l’apartament passem a recollir el sopar i ens el cruspim amb parsimònia i una bona cervesa (per cert, deliciós el menjar!)
(La fotografia és del cel hivernal al poblat talaiòtic de la Torre d'en Galmés)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol