Ruta per Euskal Herria, del 28 d’octubre a l’1 de novembre de 2016: dia 5, de Bilbo cap a casa (1 de novembre de 2016) (I)

Dormo com un tronc. I potser per això se m’enganxen una miqueta els llençols. Acabem de posar bé les coses de les maletes i ja marxem de la pensió. Anem al cotxe a deixar l’equipatge per no haver d’anar carregats pel centre de Bilbao i tot seguit, en una ciutat buida però amb una temperatura ben agradable, ens disposem a voltar per la zona antiga, el casc antic (http://www.minube.com/rincon/las-siete-calles-de-bilbao-a367521; http://turismo.euskadi.eus/es/patrimonio-cultural/casco-viejo-siete-calles/aa30-12375/es/ ). Tal i com s’explica a viquipèdia (https://ca.wikipedia.org/wiki/Zazpikaleak ): “Zazpikaleak (en basc Set carrers, conegut en castellà com a Casco Viejo) és un barri del districte bilbaí d'Ibaiondo. Té una superfície de 0,51 kilòmetres quadrats i una població de 7.078 habitants (2008). Limita al nord amb els barris d'Uribarri i Zurbaran, a l'oest amb barri d'Abando, a l'est amb Begoña, Iturrialde, Atxuri i Solokoetxe i al sud amb Sant Franzisko i Bilbo Zaharra. Els set carrers que històricament han format el Nucli Antic són:
1.    Goienkale/Carrer Somera
2.    Artekale.
3.    Dendarikale/Carrer Tendería
4.    Belostikale.
5.    Harategi Zahar kalea/Carrer Carnicería Vieja
6.    Barrenkale.
Al barri també es troben les esglésies de San Nicolás, la de San Antón i la catedral de Santiago. Altres edificis importants són la Plaça Nova, on es troba la seu d'Euskaltzaindia, el Mercat de la Ribera o la plaça de Miguel de Unamuno des de la qual parteixen les Calçades de Mallona, que comunicaven l'antic nucli urbà de Bilbao amb Begoña.

Al Nucli Antic de Bilbao es localitzen a més el Museu Basc i el Museu Arqueològic, les cases natals de, entre altres, Miguel de Unamuno i José Antonio Aguirre i la seu social del BBVA.” (continuarà)
(La imatge correspon a uns dels carrers del casc antic de Bilbo)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol