Cuba, del 17 al 26 de març de 2016 (dia 9): l’Havana, plaça de la Revolució i passeig per l’Havana (24 març de 2016) (VI)

El Templete:
Petit temple grecoromà la construcció del qual es deu al coronel Antonio María de la Torre y Cárdenas, sota els auspicis del capità general i governador Francisco Dionisio Vives, i el bisbe de l'Havana Juan José Díaz de Espada y Fernández de Landa.[10] La primera missa es va celebrar sota una ceiba semblant a la que hi ha actualment davant de l'edifici.
Les obres van culminar amb la seva inauguració el 19 de març de 1828, en homenatge a la reina Josepa Amàlia, esposa de Ferran VII. En el seu interior es van col·locar tres grans llenços, que representen una advocació a la primera missa, el primer cabildo, i un llenç central -pintat amb posterioritat- on apareix una escenificació de l'acte de benedicció del lloc i la missa del bisbe de Espada, en presència del Capità General, l'aristocràcia i alts funcionaris del govern colonial, realitzats pel pintor francès Jean Baptiste Vermay.
Museu Farmacia Taquechel (carrer Obisbo, 155)
Influenciades pels avenços de la terrisseria europea del segle XVIII, les farmàcies van portar a les seves prestatgeries poms de porcellana i vidre que van constituir elements decoratius en si mateixos. A aquesta distinció se li va unir la prestatgeria de caoba que va substituir als rústics armaris de pi.
Una d'aquestes farmàcies inspirades en els corrents francesos l'actual Farmàcia Taquechel, fundada per l'eminent farmacèutic Francisco Taquechel el 1898. Aquest establiment que va guanyar prestigi en la seva època per la qualitat dels seus productes i els raonables preus. L'actual Farmàcia Taquechel té una prestatgeria típica i exhibeix poms de porcellana francesa del segle XIX i alguns exemplars del XVIII, a més d'útils de farmàcies de l'època i llibres que arreplegaven les receptes.
La farmàcia ha esdevingut botiga i museu. La botiga ofereix una àmplia gamma de remeis naturals, medicines homeopàtiques, cosmètics, suplements dietètics i altres productes cubans. Entre els articles que distingeixen la Farmàcia Taquechel, sobresurten les cremes d'algues, mels, vitamines i minerals antioxidants, i productes derivats del cartílag de tauró i també de la calèndula.[11]
Cementiri de Colón: Cementiri i museu a cel obert. És el més famós i gran cementiri en tota Amèrica, conegut per la seva bellesa i la magnificència de les seves escultures, és considerat com a tercer d'importància mundial, precedit només pel de Staglieno a Gènova, Itàlia, i el de Montjuïc a Barcelona, ​​Espanya.
Carrer Bisbe: Fastuós carrer del centre històric, sempre ple de persones que acudeixen a les luxoses botigues establertes després de lobertura' dels 90. Les botigues se succeeixen una rere l'altra, amb nombroses boutiques de marques com AdidasVIA UNOMangoOscar de la Renda, etc., les vendes es realitzen únicament en pesos convertibles (CUC)
Coney Island: Encara que actualment s'anomena "L'illa del coco", va ser un dels primers parcs temàtics de Cuba i d'Amèrica Llatina, inspirat en el mític parc novaiorquès a l'illa de Coney, és avui després d'una forta reparació, centre d'atracció a la ciutat, amb nombrosos aparells electrònics i jocs, a més de cafeteries i restaurants. Està situat a l'oest, al barri de Miramar.

Ciutat Esportiva: En un dels llocs més coneguts de la ciutat de l'Havana, la intersecció de les avingudes Boyeros i Via Blanca, es presenta a la vista de tots els transeünts una instal·lació molt especial, la Ciutat Esportiva, que en el seu majestuós coliseu, una de les obres de major rellevància de l'enginyeria civil cubana, ha albergat durant gairebé cinc dècades un gran nombre d'esdeveniments esportius, polítics, educatius i culturales. Té, a més, estadis i un complex de piscines. (continuarà)
(La fotografia correspon de nou a l'estàtua de José Martí a la Plaza de la Revolución)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol