Eivissa, dia 2: l’illa d’ Eivissa (15 d’abril de 2014) (II)
També hi ha un grup
de gent que sembla que graven un videoclip i alguns turistes prenent el sol,
alguns tant untats d’oli que sembla que hagin caigut en una tina. Hi ha
raconets realment preciosos a la platja. Tot i que encara podríem haver-hi
estat més estona, al final marxem per tal de poder aprofitar un xic més el dia.
Quan ens disposem a sortir del pàrquing, se’ns queda blocada una de les portes
del cotxe, però aconseguim obrir-la i ja no ens aturem fins a arribar a Sant
Antoni de Portmany (http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Antoni_de_Portmany)
. Al matí, abans de marxar, hem comprat queviures i anem a la platja a fer-nos
un entrepà ; fins i tot, alguna agosarada es banya! Davant del mar fem un cafè
i anem a passejar pel poble. No sé si és per l’hora o perquè encara no s’ha
encetat del tot la temporada turística, però el poble està molt “mort”. Gairebé
cap establiment obert i molt poca vida al carrer. El que em crida l’atenció és
la blanquíssima església. No ens hi entretenim gaire més estona i tornem a
enfilar al nostre cotxe, que passant per Santa Gertrudis i Sant Rafel, ens
conduirà de nou a la platja des Figueral, a on hi ha la inauguració del
xiringuito “Las Dalias” (http://www.lasdalias.es/chiringuito/)
. La veritat és que hi ha força gent i hi entrem. Però allí tothom va amb
invitació i una beguda no és precisament barata. Ens passem una estona
contemplant la “flora i la fauna” humana que per allí abunda. Hi ha bastants “peperos” ens sembla! Fins i tot una dona amb una bandera d’Espanya
com a coll de la camisa. Com que veiem que no és el nostre lloc, tornem a pujar
al cotxe i ja no ens aturem fins a Eivissa ciutat. La veritat és que em noto
cansada i faig una capcinada fins que gairebé hem aparcat (que per cert, ens
torna a costar bastant d’esforç!). Anem a l’apartament a deixar les coses i no
ens entretenim gaire, ja que volem comprar algunes coses de record. Anem
escopetejades cap a la botiga de productes “Taste’m”, la que vam descobrir el
dia anterior i li fem una bona compra al bon home, que també s’entreté
llargament parlant amb nosaltres. Entre flaons, sals, ensaïmades , formatges i sobrassades
li fem fer un bon negoci. Un cop ben carregades de productes locals, ens anem a
dutxar i a preparar-nos per anar sopar, previ pas per la pastisseria “Sans” a
comprar altres dolços típics de l’illa.
Quan és l’hora d’escollir a on anem a sopar, decidim per una unanimitat repetir al bar “Comidas
bar San Juan”. I com el dia anterior, cap que ens esperem una estona abans d’entrar.
Avui, enlloc d’anar a fer una cervesa, optem per fer un vol per la zona antiga.
Concretament ens enfilem per les muralles, que segons s’explica a la
viquipèdia, “Es tracta de la construcció
més destacada de l'illa. Foren construïdes pel rei Felip II davant l'amenaça de l'aliança de
turcs i francesos contra l'imperi espanyol. S'utilitzà el nou sistema de
fortificació amb baluards apte per a l'ús d'artilleria. Les obres començaren el
1555, dissenyades
per l'enginyer italià Giovanni Battista Calvi, amb una primera fase de sis
baluards: Santa Tecla, Sant Bernat, Sant Jordi, Sant Jaume, Sant Pere i Sant
Joan. El 1575
s'amplià amb un nou baluard al puig de Santa Llúcia. A l'entrada principal,
sobre la porta del Mar, hi ha un escut monumental de pedra amb les armes de
Felip II i els blasons de Vila, així com una inscripció
commemorativa amb la data de 1585”.
(La lluna plena, a la part vella d'Eivissa)
Comentaris