Colòmbia, del 4 al 14 de setembre de 2016, dia 5: dia de feina (8 de setembre de 2016) (i II)

La feijoa, tal i com s’explica a viquipèdia (https://ca.wikipedia.org/wiki/Feijoa_sellowiana; https://es.wikipedia.org/wiki/Acca_sellowiana  ):” Feijoa sellowiana o el sinònim Acca sellowiana és un arbre de fins a 6 metres de talla. Escorça de color gris pàlid, aspra i una mica escamosa. Fulles de 4 a 6 cm de longitud i de 3 a 4 cm d'amplada, són de color verd fosc, de marges un poc robustos. Flors d'uns 3,5 cm de diàmetre, solitàries o en grups de 2 a 4 en les branquetes terminals. El calze amb 4 sèpals blancs i corol·la amb 4 pètals corbats, de color blanc a l'exterior i rosats a l'interior. Estams nombrosos de color vermell molt sortits.
Prové de l'Amèrica tropical, Brasil i nord de l'Argentina. Cultivat en zones tropicals i subtropicals.
Fruits carnosos, ovoides, de 3 a 3,5 cm de diàmetre, de color verd fosc tintat de vermell, són fragants i comestibles. Aquest fruit és ric eniodina, proteïnes, vitamines A, E, C”.

Amb la Yaneth parlem animadament i m’explica que a Colòmbia no és gens comú això que fem els catalans i catalanes d’anar a caçar bolets, sinó que els cultiven. Després de dinar ja tornem cap a la facultat. De nou, em fixo com s’està edificant, gairebé descontroladament, de manera que queden pocs camps, que pel que sembla, són ultrafèrtils, per conrear. En alguns s’hi veuen enciams, en d’altres coliflors en d’altres bledes, etc, però per desgràcia sembla que estigui condemnat a desaparèixer... El totxo s’ho menja tot, i precisament, no a preus barats. I tot seguint un patró de luxe o almenys, ho intenta. Quan arribem a la facultat, em poso a treballar tota la tarda, tinc reunions i ja passades les quatre, hora oficial de plegar, don Jorge ja ens espera al cotxe. Una visita ràpida al servei de reprografia i una animada conversa al cotxe són el que dóna de sí la jornada. Cerveseta, feina i a dormir acaben de complementar una altra jornada en terres colombianes. 
(La fotografia correspon a bunyols colombians)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol