Balanç de 365 dies

De nou, la terra ha fet una volta al Sol. Han passat 365 dies, han transcorregut quatre estacions, quatre solsticis, i per sort, ho puc explicar. Han estat uns dies i mesos convulsos, sobretot a nivell de país, un país on tenim encara presos i preses polítics, així com exiliats i exiliades per la repressió fortíssima de l'estat espanyol. Al món continuen les guerres en nom del diner, continua el nostre mediterrani essent un gran cementiri de vides i d'il·lusions.
Malgrat el panorama desolador del voltant, també hi ha hagut, a nivell personal, moments increïbles, on he pogut conèixer gent meravellosa que m'ha fet creure de nou en la humanitat, en el món de les persones i no en el món del capital. He recorregut món, he visitat racons increïbles, m'he enamorat encara més del meu planeta i de la seva gent. Alhora, però, també he vist la tristor i la pobresa, instal·lades de manera perpètua en diferents indrets, sense que qui té la clau per canviar-ho, faci res.
Al meu voltant, el cicle de la vida també ha continuat, de manera inexorable. Noves vides que han arribat, mentre que d'altres s'han apagat, de manera brusca o lenta, i ens quedarà sempre el record dels moments compartits. En fi, una altra volta al sol damunt del planeta terra. I que siguin moltes més! Molt bona revetlla i molt bona entrada d'any 2019!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol