Visita pels Països Catalans: el País Valencià i Menorca (del 28 de desembre de 2016 al 4 de gener de 2017): redescobrint les cales de Menorca (3 de gener de 2017; dia 7) (IV)

El dia 23 de juny de bon matí comença l'arribada de cavalls dels llocs del voltant. De totes maneres no és fins passades les 14 hores, després de demanar el fabioler permís per començar el replec, quan comencen a prendre protagonisme els cavalls en les festes.
Llocs d’interès
·         Naveta dels Tudons
·         Catedral de Santa Maria
·         Museu Diocesà de Menorca
·         Museu Pintor Torrent col·lecció permanent
·         Museu Arqueològic
Menorca, i concretament Ciutadella és famosa arreu del món per les seves meravelloses platges. Aquesta població situada al sud de l'illa posseeix les platges més paradisíaques de tota Menorca. Entre aquestes destaquen Cala'n Turqueta, Son Saura, Es Talair, Macarella, Macarelleta, Cala Mitjana, Cala Mitjaneta, etc. Totes aquestes es caracteritzen per la seva arena blanca i fina banyada per les aigües mediterrànies que envolten l'illa d'un color turquesa impecable que permet veure el fons marí gràcies a la seva transparència. Altres platges són:
·         Cala Parejals - Cova dels Pardals
·         Son Vell
·         Platja de Son Xoriguer
·         Cala en Bosch
·         Cala Blanca
·         Cala Santandria
·         Sa Caleta de Ciutadella
·         Cala d'es Degollador
·         Cala des Frares
·         Cala en Blanes
·         Cala en Brut
·         Cala en Forcat
·         Cales Piques
·         Cala Pous
·         Cala Es Morts
·         Codolar de Torrenova
·         Codolar d'en Bou
·         Cala Morell
·         Cala Fontanelles
·         Algaiarens- La vall
·         Platja des Bot
·         Cala en Carbó
·         Cala del Pilar
I de nou, gairebé ni un cotxe a la carretera. Quina diferència entre la Menorca estiuenca i la hivernal! A Ciutadella aparquem i ens anem a perdre pels carrerons de la ciutat vella. Fins i tot tenim l’opció d’entrar a la catedral. La catedral de Santa Maria de Ciutadella (https://ca.wikipedia.org/wiki/Catedral_de_Ciutadella ) “és un edifici d'estil gòtic català, seu de la diòcesi de Menorca. Està situada a la part antiga de la ciutat, a la plaça de la Catedral, darrere la qual comença el carrer de ses Voltes. Es va construir a sobre d'una mesquita, de la qual encara podem observar els arcs utilitzats com a base del campanar de la catedral. La història de la catedral de Ciutadella comença l'any 1287, quan, 45 dies després de la conquesta de Menorca per Alfons el Franc, aquest va ordenar la construcció de la catedral. Tot i això, no se n'inicià la construcció fins al regnat de Jaume II l'any 1300 i s'acabà l'any 1362. Al llarg d'aquests anys ha anat sofrint diversos esdeveniments, el més important n'ha estat el saqueig i l'incendi dut a terme pels turcs en el segle XVII, i un altre saqueig important va ser el produït durant la Guerra Civil. Per aquesta raó ha estat molt reconstruïda, per exemple la façana occidental és d'estil neoclàssic i es va construir l'any 1813 per ordre del bisbe Pedro Antonio Juano en substitució de la portada gòtica, i només se'n conservà la petita rosassa superior. (continuarà)
(La fotografia és de cala Macarella)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol