Cuba, del 5 al 18 d’abril de 2017: passejant per l’Havana (6 d’abril de 2017; dia 2) (i V)

Amb el pas dels anys, les zones més afectades pels agents climàtics han estat les zones enjardinades, que són les més deteriorades del conjunt. Els seus jardins exteriors han patit cert deteriorament a causa de la poca inversió estatal en les últimes dècades, ja que és una zona altament transitada. L'estructura arquitectònica, per la seva sòlida i resistent construcció, es manté en un bon estat de conservació, havent estat sotmesa en els darrers anys a diversos processos de restauració per preservar la seva aparença original.
D'acord amb els nous temps, l'edifici del Capitoli de l'Havana va patir un procés de renovació per tal d'activar el seu ús turístic i sovint són programades trobades, exposicions, actes solemnes i activitats unides a la difusió de l'herència històrica i arquitectònica de l'edifici.
El Capitoli Nacional de l'Havana constitueix un dels símbols més notables de la ciutat, equiparable a Castell del Morro, la Catedral de L'Havana i la imatge del perfil arquitectònic del Malecón habanero. Apareix nomenat per alguns experts com un dels sis palaus de major rellevància a nivell mundial.

 Tot seguit, tornem cap a l’apartament, a on falta per arribar una altra noia. Tot esperant-la veiem com el dia acaba de decaure i es fa ben fosc. Ja no hi ha davant de l’edifici el bus del TMB, encara amb la ruta que feia a Barcelona al cartell lluminós i que serveix per transportar funcionaris. Tampoc hi ha tants taxistes, però sí el senyor que fa fotocòpies, que continua fent petar la xerrada. L’amiga no arriba i aprofito per anar a fer una primera i curta passejada per la zona del Malecón.  Finalment, ens assabentem que la companya que falta per arribar ho farà amb retard, de manera que mentre que alguns se’ n van a dormir, d’altres ens tornem a perdre a les entranyes de la ciutat i acabem davant del bar “Dandy” (https://www.tripadvisor.es/Restaurant_Review-g147271-d7747065-Reviews-El_Dandy-Havana_Ciudad_de_la_Habana_Province_Cuba.html; https://www.facebook.com/El-Dandy-Bar-y-Galer%C3%ADa-483435221797551/) . Avui està ple de policia, antiavalots, per ser exactes. Quan preguntem el motiu al cambrer del bar ens diu que no sap si és per una visita del rei del Marroc o bé per una operació antidroga. Al bar ens prenem un deliciós mojito, que ens prepara el cambrer amb  molta cura. Ens el prenem tot fent petar la xerrada i al final ja marxem de nou cap a l’apartament, a on just acaba d’arribar una nova incorporació pel viatge que emprenem per terres cubanes.
(La imatge correspon a un mojito preparat a El Dandi)



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol