Sud est asiàtic, del 9 al 30 d’agost de 2016: descobrint Cameron Highlands (dia 4, 12 d’agost de 2016) (VIII)

Contraindicacions

·         Les persones amb al·lèrgia demostrada a la cafeïna han d'evitar el te verd.
·         Les persones amb alguna malaltia greu del fetge han d'usar la cafeïna amb precaució, ja que els nivells de cafeïna en la sang es poden acumular i perdurar més temps.
·         Les dones embarassades han de tenir precaució pel que fa al consum de te verd, ja que la cafeïna travessa la placenta i s'associa amb l'avortament espontani, retards en el creixement intrauterí i pes baix en el naixement.
L'ús principal i més conegut arreu del món d'aquesta planta és la preparació d'infusions amb les fulles, però també de les llavors d'aquesta planta i d'altres del mateix gènere Camellia se'n fa l'oli de te.
Els quatre tipus principals de te es distingeixen segons el seu processament. Les fulles de la Camellia sinensis, si no són assecades de seguida que s'han recol·lectat, comencen a oxidar-se. Per prevenir aquest procés d'oxidació o fermentació, s'escalfen les fulles amb l'objectiu de treure'n la humitat. La fermentació consisteix en una oxidació enzimàticaparcial (polifenol-oxidases), la qual en modifica la composició, sabor, aroma i aspecte però el contingut en cafeïna no varia.
·         Te blanc - fulles joves (brots nous de l'arbust) que no s'han oxidat; els brots poden haver estat protegits del sol per evitar la formació de la clorofil·la.
·         Te verd - està estabilitzat amb calor seca o vapor, enrotllat, dessecat ràpidament i més o menys torrat.
·         Kukicha o Te d'hivern - fulles velles torrades sobre foc. Popular com a aliment macrobiòtic al Japó.
·         Te Oolong (烏龍茶) - només parcialment fermentat o oxidat.
·         Te negre - marcit durant unes 20 hores, enrotllat, fermentat en una atmosfera humida i posteriorment dessecat amb aire calent.
·         Te vermell o Pu-erh (普洱茶) - Una subclasse del te negre, Pu-erh és un producte inusual donat que sol estacionar-se per un període de fins a 50 anys. És considerat un producte medicinal a la Xina.
·         Chong Cha (虫茶) - literalment "te cuc", es prepara amb el gra en comptes de les fulles. Es fa servir com a producte medicinal a la Xina.

Usos: Tònic, digestiu i estimulant. S'utilitza com a coadjuvant en règims d'aprimament. (continuarà)
(La imatge correspon a un dels cotxes amb els quals ens vam desplaçar per Cameron Highlands)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol