Sud est asiàtic, del 9 al 30 d’agost de 2016: descobrint Cameron Highlands (dia 4, 12 d’agost de 2016) (IV)
Les branques, anomenades dits, són obliqües als rizomes.
Internament, és d'un color marró groguenc, amb una endodermis també groguenca.
Les flors poden ser solitàries o, generalment, apareixen en una inflorescència terminal cimosa, racemosa o capituliforme. Són generalment hermafrodites i bracteades, zigomorfes o asimètriques i presenten un
periant doble i heteroclamidi, amb 3 sèpals soldats en un tub i 3 pètals més o
menys amb forma connada. El calze normalment és tubular. El que hi és
característic és l'alta producció de nèctar; com que la seva pol·linització és zoòfila, la porten a terme les abelles, lepidòpters o fins i tot les
aus.
Composició
química
Components
bàsics
·
Àcids: alfalinolènic, linoleic, ascòrbic, aspàrtic,
capric, caprílic, gadoleic, glutamínic, mirístic, oleic, oxàlic (arrel),
·
shoagoles (arrel),
·
gingeral (arrel),
·
fibra (arrel).
·
Olis essencials: citral, citronelal, limonè, camfè,
betabisolobè, betacariofilè, betabisabol, alfafarensè, alfacadinè, alfacadinol.
B-felandrè, betafarnesè, i gamma endesmol.
·
Aminoàcids:
arginina, asparagina, histidina, isoleucina, leucina, lisina, metionina,
niacina, tionina, tirptòfan, tripsina, i valina (arrel).
·
Minerals: alumini, bor, crom, cobalt, manganès, fòsfor,
silici, zenc.
·
L'aroma és deguda a una essència que conté els terpens següents: zingiberen (60%),
zingiberol, cineol, felandren, citral i borneol. El gust agre i ardent del te
prové delsfenols següents:
gingerol, shogaol i zingeron. Sals minerals. Resina, 5 a 8% (principis
picants).
Una
vegada que el rizoma és tallat, els productes químics actius en la planta, tal
com zingeberene, bisabolene, gingerol i shogoal, comencen a perdre potència.
Les emprese que comercialitzen el gingebre ho fan en forma d'extracte, tintura,
càpsules o olis, per impedir la pèrdua d'aquests productes químics.
Els
rizomes de Zingiber officinale han estat àmpliament utilitzats com a
condiment i espècies en diferents societats. A més de la funció d'additiu
alimentari, el gingebre té una llarga història d'ús medicinal per al tractament
d'una varietat de malalties humanes incloent-hi els refredats comuns, febre,
malalties reumàtiques, complicacions gastrointestinals, mareig, diabetis,
càncer, etc. El gingebre conté diversos principis picants no volàtils com:
gingerols, shogaols, paradols i zingerone, amb molts efectes beneficiosos per a
la salut. Estudis realitzats en cultius cel·lulars, així com en experimentació
amb animals, van revelar que aquests principis picants fenòlics tenien
propietats anticanceroses.
El
gingebre en pols ha estat comparat amb medicaments estàndard emprats per a combatre el mareig i les
nàusees. Diverses proves han demostrat que el requeriment antiemètic
postoperatiu era baix en pacients als quals s'administrava gingebre. El
gingebre és un profilàctic antiemètic prometedor i efectiu, especialment útil
en casos de cirurgia. S'ha demostrat que el gingebre és efectiu per reduir les
nàusees i els vòmits. També és important en el tractament de la diarrea.
Un
estudi danès ha trobat que el consum de gingebre alleuja significativament el
dolor associat a l'artritis reumàtica, a l'osteoporosi, i ha estat beneficiós
en pacients amb trastorns musculars.
Altres
estudis han produït similars resultats, en què els pacients van determinar que
el gingebre produeix millor alleujament del dolor, inflamació i estirament que
l'administració de drogues antiinflamatòries no esteroïdals.
Els olis trobats en el gingebre han estat identificats com a
compostos actius que inhibeixen la biosíntesi de les prostaglandines, que en
una situació de sobreabastiment causarien inflamació.
Protegeix
la creació d'úlceres digestives.
Antiagregant plaquetari de sistema circulatori (continuarà)
(La fotografia correspon a una rafflesia oberta)
Comentaris