Illes Gregues. Dia 2: Mykonos (25 d’agost de 2014) (II)



Mykonos (http://en.wikipedia.org/wiki/Mykonos; http://ca.wikipedia.org/wiki/M%C3%ADkonos) , tal i com queda explicitat a la viquipèdia “Míkonos (grec Μύκονος, normalment transliterat Mykonos, AFI ['mikonos]) és una de les Cíclades, un grup d'illes de la mar Egea, situada entre Tinos (al nord-oest), Siros (a l'oest), Paros (al sud-oest) i Naxos (al sud). Té una superfície de 86 km2 i una altitud màxima de 364 m. L'illa té un sòl majoritàriament granític i hi ha escassetat d'aigua. La població és d'aproximadament 6.200 habitants (2002). La localitat principal és la vila de Míkonos, a la costa occidental. Administrativament formava part de l'antiga i ja desapareguda prefectura de les Cíclades, però a partir de l'1 de gener de 2011 és una de les 74 unitats perifèriques de Grècia després de la divisió de l'antiga prefectura.
Míkonos està connectat per vaixell amb el Pireu, Tessalònica i la majoria de les altres illes de la mar Egea. És una illa cosmopolita, el destí de vacances més conegut de Grècia, i rep molts visitants de la jet-set internacional. Els seus atractius principals són les platges, la vida nocturna i la seva proximitat a l'illa de Delos amb els seus importants jaciments arqueològics. Darrerament el turisme massiu a Míkonos rep crítiques per la degradació que ocasiona al medi ambient de l'illa. En la mitologia grega, Míkonos fou on va tenir lloc la batalla entre Zeus i els Gegants.
L'illa fou colonitzada per Atenes. Heròdot indica que els seus habitants eren en majoria calbs o patien alopècia (Myconi calva omnis juventus). La muntanya més alta, que és a la part nord de l'illa, és esmentada per Plini el Vell amb el nom de Dimastos. La ciutat antiga de Míkonos ja ocupava el lloc de la moderna.”
La fotografia correspon als molins de vent que es veuen a la capital, a Hora 
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol