El plat nacional dels belgues: el frituur!

Quan vaig arribar a Bèlgica em vaig sorprendre d’una de les coses de les quals estan més orgullosos els belgues: les seves patates fregides i els seus friturs (fregits). A cada ciutat o poble hi ha establiments que ofereixen patates fregides amb maionesa, salsa picant (una molt típica d’aquí), salsa de tomàquet, etc. Hi ha establiments grans o bé altres a peu de carrer, minúsculs, a on la gent compra el que vol i s’ho menja a peu dret o bé s’ho emporta. I tenen molt d’èxit. A part de patates fregides, també ofereixen salsitxes, empanades vegetarianes o carnívores i tot tipus de menges que es caracteritzen per ser fregides. I poques vegades he vist els establiments buits. I per l’experiència que en tinc, potser sí que aquests belgues, a part de bones cerveses, tenen potser les millors patates fregides del món! Ja se’m fa la boca aigua! J

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol