Sud est asiàtic, del 9 al 30 d’agost de 2016: la badia de Ha Long, Vietnam, una de les set meravelles naturals de la humanitat (dia 13, 21 d’agost de 2016) (I)

De nou, les campanes em fan la guitza per dormir. A les cinc ja em mig llevo i vaig fent petites dormidetes fins que sona el despertador. Tenim el temps junts per preparar una maleta petita per passar una nit fora de Hanoi. Com que no baixem a esmorzar, des de la recepció ja ens truquen. Quan baixem, Mr Tom fa molta cara de cansat i va amb roba d’esport, segurament degut a que va quedar ben xop de rebre clients amb mig metre d’aigua a la porta. Esmorzem bastant ràpidament i tenim temps just de tornar a pujar a l’habitació per recollir les maletes i baixar cap a la recepció, a on ja ens està esperant el guia del dia d’avui. El seguim per uns carrers i carrerons estrets, plens de vida, a on es barregen clients amb venedores de menges o gent que va a muntar la parada. Ens equivoquem de carrer i desfem al camí fins a trobar un altre carrer a on pugem en  un bus gairebé en marxa. Ja hi ha algun turista per dins i fem un bon periple pel bullici de la ciutat abans de tenir tot l’incòmode bus ple de gent. Ens queden unes tres hores de camí i la veritat és que tot i que tinc son, no aconsegueixo adormir-me per la incomoditat que hi ha. Em dedico a contemplar la vida al costat de la carretera, a on hi ha edificis en construcció, vaques i cementiris, camps d’arròs.  Moltes coses del Vietnam, que tal i com s’explica a viquipèdia (https://en.wikipedia.org/wiki/Vietnam; https://ca.wikipedia.org/wiki/Vietnam );” Vietnam, o el Vietnam (nom complet República Socialista del Vietnam), és un país del sud-est asiàtic a la Indoxina. La seva capital és Hanoi. Té frontera amb la Xina, Laos, Cambodja i el Golf de Tonquín.
El 258 aC An Duong Vuong va fundar el regne d'Au Lac, al Vietnam del nord, però va ser derrotat per un general xinès el 208 aC i prengué el control del país en nom de la Xina, però en caure la dinastia Quin (substituïda per la Han), el general va adoptar el nom de Trieu Da i es va proclamar rei de Nam Viet.
La família de Trieu Da va governar del 196 al 111 aC, quan el país va ser ocupat pels xinesos i convertit en la prefectura de Giao Chi.
·         Vu Vuong 196-137 aC
·         Van Vuong 137-125 aC
·         Minh Vuong 125-113 aC
·         Ap Vuong 113-111 aC
·         Duong Vuong 111 aC
L'any 40 es van revoltar els vietnamesos sota la direcció de les germanes Trung (Trung Trac i Trung Nhi. Derrotades es van suïcidar (42). (continuarà)
(La fotografia correspon a la badia de Ha Long)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol