Sud est asiàtic, del 9 al 30 d’agost de 2016: de Singapur a Nusa Lembongan, a Bali (Indonèsia) (dia 16, 24 d’agost de 2016) (I)

Constato que els sofàs i seients de l’aeroport de Changi (http://www.changiairport.com/) , a Singapur, són bastant incòmodes. Però malgrat tot, aconsegueixo dormir gairebé dues hores. Quan em llevo, ja anem directes a la porta d’embarcament, a on passem el control exhaustiu de seguretat que a la majoria d’aeroports es passa només d’entrar a la zona de sortides, però no així a l’aeroport de Singapur. Tot i que no pito per a res, la “segurata” ja fa estona que em té vista fixada i em fa un control exhaustiu mentre murmuro improperis que per sort no entén. I és que a Singapur, com a molts altres llocs (no així ni a Laos ni a Vietnam, per exemple), l’aparença física ja és un estigma. Ens han fet passar sempre les maletes per un segon control de seguretat que fan a poquíssima gent. M’indigno, la veritat. Però com el que m’espera promet molt, deixo que la pobra “segurata” amargada es quedi sense premi per no haver-me trobat res d’anormal. I és que en breu embarquem fins a la propera destinació del viatge: Bali, concretament a Denpasar. Quan pugem hi ha un nadó que no para de plorar insistentment: auguro un viatge difícil, però per sort m’equivoco, ja que el nen s’adorm una estoneta després d’haver-nos enlairat. Fins i tot aconsegueixo fer un petit son! Em llevo quan una de les hostesses reparteix els fulls d’immigració. El mig omplo i ja no tardem gaire a aterrar. Sembla, per la mullena de la pista, que ha plogut bastant. Passem el control d’immigració; em pregunten quants dies seré per Bali i amb quina finalitat. El policia és molt simpàtic, somrient i això ja dóna “bon rotllo”. No cal visat per entrar a Indonèsia, sinó només omplir el full d’immigració. Ja som a un altre país, en aquest cas, Indonèsia. Tal i com s’explica a viquipèdia (https://ca.wikipedia.org/wiki/Indon%C3%A8sia; https://en.wikipedia.org/wiki/Indonesia ): “La República d'Indonèsia (Republik Indonesia en indonesi) és un Estat insular del sud-est d'Àsia situada a la Insulíndia, l'arxipèlagmés gran del món, entre Indo-xina i Austràlia i entre els oceans Índic i Pacífic. Indonèsia està integrada per 17.508 illes que es poden agrupar d'est a oest en Sumatra i les illes de la Sonda, Borneo, Cèlebes, les Moluques i Nova Guinea. Amb una població estimada de 237 milions d'habitants, és el quart país més poblat del món i el més poblat de majoria musulmana. La capital ésJakarta.

Indonèsia és un estat transcontinental. Té fronteres terrestres amb Malàisia (al nord de l'illa de Borneo), amb Papua Nova Guinea (a l'est de l'illa de Nova Guinea) i amb el Timor Oriental (a l'est de l'illa de Timor). Al nord-oest d'Indonèsia, l'illa de Sumatra està separada de la Malàisia continental per l'estret de Malacca; al nord-est, té a prop de l'illa de Cèlebes i les Moluques l'illa filipina deMindanao, i al nord de Nova Guinea es troben els Estats Federats de Micronèsia; al sud-est hi té Austràlia. Els límits marítims són elmar d'Andaman, el mar de la Xina Meridional, el mar de Cèlebes, el mar de les Moluques i l'oceà Pacífic al nord; el mar d'Arafura i elmar de Timor al sud, i l'oceà Índic al sud i a l'oest. (continuarà)
(La imatge correspon a la zona de la Dream Beach a Nusa Lembongan)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol