Reptes pel 2018

Nou any, nous reptes. A nivell personal, un munt. Continuar creixent com a persona, continuar coneixent món, continuar tenint salut, per mi tothom, etc.
A nivell més global, ganes que tots siguem una mica més conscients de com estem destrossant el nostre planeta i que ho hem de frenar d'alguna manera o altra. Ganes que s'acabi la violència terrorista, les guerres i també que s'iniciï una etapa millor per construir un món sense (ja ni m'atreveixo a dir cap) tantes injustícies, etc.
També m'agradaria que la ciència avancés encara més per fer que malalties avui dia en incurables, deixin de ser-ho, que la gent que no té esperança en trobi, que els plors es tornin somriures...
A nivell de país, a nivell de República Catalana, tenim un gran repte: desplegar-la, fer-la efectiva. Aconseguir que s'alliberin els presos polítics, que ho són simplement perquè són demòcrates. Que s'acabi la injustícia i puguin tornar de l'exili les persones que hi són, que hi van haver de marxar per evitar ser detingudes per ser demòcrates. Com a societat tenim l'immens repte de continuar fent-la més justa i solidària, més integradora, més plural.
Serà un any ben convuls, sí, però un any que pot ser l'inici d'un gran futur! Benvingut 2018, benvinguda República Catalana!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol