Sud est asiàtic, del 9 al 30 d’agost de 2016: de visita per Kuala Lumpur (dia 7, 15 d’agost de 2016) (II)

Basat en el cens del Departament d'Estadística, el percentatge de la població bumiputra era del 38% el 2000, el 43% eren xinesos i el 10% indis. Un fenomen que ha experimentat un notable impuls és la presència de residents estrangers a la ciutat i que avui constitueixen el 9% de la població total de Kuala Lumpur.”
La veritat és que des de l’hotel, arribar a un dels punts més famosos de Kuala Lumpur, les torres Petronas, no és gaire difícil. Una passejada sota un bon sol i ja hi arribem, això sí, passant per grans edificis i complexos, tot ben cuidat i vigilat per la policia, tota musulmana. I arribem finalment a les torres Petronas (http://www.petronastwintowers.com.my/), que tal i com s’explica a viquipèdia (https://ca.wikipedia.org/wiki/Torres_Petronas; https://en.wikipedia.org/wiki/Petronas_Towers ),  “Les Torres Petronas, a Kuala Lumpur, capital de Malàisia, obra de l'arquitecte argentí César Pelli, van ser els edificis més alts del món entre 1998 i 2003, superats el 17 d'octubre de 2003 per l'edifici Taipei 101 a Taiwan.  Aquestes torres compten amb una altura de 452 metres. Les torres, amb 88 pisos de formigó armat i una façana feta d'acer i vidre, s'han convertit en el símbol de Kuala Lumpur i Malàisia. Van ser dissenyades per l'arquitecte argentí César Pelli i acabades el 1998. Amb 88 pisos, d'estructura majoritàriament de formigó i vidre, evoquen motius tradicionals de l'art islàmic, fent honor a l'herència musulmana de Malàisia. Pelli va utilitzar un disseny geomètric islàmic en la qual està basada en un motiu molt tradicional en la cultura islàmica. La construcció de les torres va començar el 1988, la superestructura de les torres es va iniciar l'1 d'abril de 1994 i els interiors es van acabar (i moblar) l'1 de gener de 1996. Les espires de les dues torres es van acabar dos mesos més tard, i els primers empleats de Petronas que s'hi traslladaren ho feren l'1 de gener de 1997. No obstant això, les torres foren inaugurades oficialment l'1 d'agost de 1999.
En la seva construcció es va involucrar a treballadors de diferents nacions que van aportar el seu coneixement i treball. En la construcció de les dues torres es va dissenyar una estratègia que va permetre accelerar el treball. Es van crear dos equips, un format per treballadors coreans i l'altre per japonesos, cada un a càrrec d'una torre, de manera que hi va haver una gran competència per aconseguir el millor i més ràpid treball.
Les torres es troben unides per una passarel·la entre els pisos 41 i 42, que forma un portal. El skybridge, com és anomenat, és el punt més alt accessible per als visitants i el pont de dos pisos més alt del món.
A l'interior de les torres se situen diverses oficines, entre les quals destaquen les de la companyia petroliera Petronas i la seu a Malàisia de l'empresa Microsoft.

Al peu de la torre es troben el Kuala Lumpur Convention Center (KLCC) i el popular centre comercial Suria Kentuki.” (continuarà)
(La fotografia correspon a la plaça de la llibertat, Merdeka square, a Kuala Lumpur)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol