Lanzarote (del 5 al 8 de desembre de 2015), dia 3 (7 de desembre de 2015): Los Jameos del Agua, Cueva de los Verdes, Mirador del Rio i Lago Verde (IV)

Disposa de quatre conjunts volcànics, sent el complex de Las Agujas, amb 266 metres, el més alt.
La Graciosa és accessible únicament des del mar, encara que també posseeix un heliport situat molt prop de Caleta de Sebo.
Els vaixells per arribar-hi surten de Órzola (al nord de Lanzarote) aproximadament des de les 8 del matí fins a les 8 del vespre.
L'illa només posseeix un delegat de l'ajuntament conejero de Teguise, un centre d'assistència primària i una caseta de la Guàrdia Civil.”
La veritat és que tenim ganes d’anar-hi, però no tenim temps suficient, aixi que ho acabem descartant. Tot i la ventada, ens decidim a anar a dinar a un poble de costa, a Punta Mujeres, a on acabem de comprar quatre cosetes més i ens ben arrecerem per dinar. Quan acabem, ens tornem a enfilar al cotxe i fem una bona quilometrada (la veritat és que no me n’adono gaire, ja que dormo durant bona part del trajecte), fins a la zona del lago Verde o Charco de los Clicos (http://www.diariodelviajero.com/espana/el-lago-verde-en-el-golfo-de-lanzarote ; http://www.turismolanzarote.com/detalles-de-rincones/charco-de-los-ciclos-o-charco-verde/13966 ), que és un llac, que tal com es conta a viquipèdia (https://ca.wikipedia.org/wiki/Charco_Verde ) “El Charco Verde (Toll Verd), també anomenat, en castellà, Lago Verde, Lago de los Clicos o Laguna de los Clicos, és una llacuna declarada reserva natural que es troba a la població de El Golfo (municipi de Yaiza), dins de l'àmbit del Parc Nacional de Timanfaya de l'illa de Lanzarote, a l'arxipèlag canari. L'adjectiu verd prové del color de les seves aigües mentre que el terme dels Clicos fa referència a un marisc comestible que va ser habitual antigament a la zona, actualment extingit.
El Toll Verd ha adquirit la seva tonalitat verdosa a causa d'un tipus d'alga de l'espècie Ruppia maritima que habita en el seu interior, a més del sofre que contenen les seves aigües.
La llacuna està declarada reserva natural i se situa en una unitat geomorfològica pertanyent al parc nacional de Timanfaya. En el seu marge aquest es troba una elevació del terreny corresponent a un cràter volcànic l'última erupció del qual es remunta al segle xviii i en el seu marge oest se situa una platja de sorra negra on es pot apreciar olivina dipositada.
El Toll Verd té una longitud aproximada de 100 m fins a l'oceà Atlàntic, connectat al mar a través d'esquerdes subterrànies. En la part nord se situa un mirador on es pot accedir des d'un aparcament a uns 50 m. de forma gratuïta, malgrat que el Cabildo insular ha proposat en alguna ocasió cobrar entrada per la seva visita.
(La fotografia correspon a la illa de la Graciosa observada des del Mirador del Río)




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol