Lanzarote (del 5 al 8 de desembre de 2015), dia 3 (7 de desembre de 2015): Los Jameos del Agua, Cueva de los Verdes, Mirador del Rio i Lago Verde (I)

Tot i tenir mandra, ens llevem relativament d’hora i aprofitem per esmorzar al mateix apartament. Ho fem calmadament i tot seguit, anem al supermercat de davant a buscar queviures per dinar. Avui tenim previst visita “Jameos del Agua”, una de les atraccions que va inclosa dins del pack turístic que vam adquirir el dia anterior. I que son “Jameos del Agua”? (http://www.centrosturisticos.com/centros/CENTROS/published_es/DEFAULT/jameos_agua.html ; http://www.lanzarote.com/es/jameos-del-agua/) Doncs, tal i com s’explica a la viquipèdia (https://ca.wikipedia.org/wiki/Jameos_del_Agua ) : “Els Jameos del Agua són unes cavitats subterrànies que es troben a la localitat de Haria, al nord de l'illa de Lanzarote, a les Illes Canàries., La seva formació és el resultat de l'activitat eruptiva del volcà Corona fa entre 3.000 i 5.000 anys. Aquesta erupció va formar un gran túnel volcànic de més de sis quilòmetres de llarg (de vegades anomenat túnel de l'Atlàntida) entre el con volcànic i l'oceà. Dos dels centres turístics més importants de Lanzarote estan instal·lats en ambdós costats del túnel. Aigües amunt, hi ha la Cova de los Verdes, que permet un recorregut subterrani de més d'un quilòmetre i aigües avall, els Jameos del Agua són accessibles en un lloc dissenyat per César Manrique. El recorregut comença pel descens a l'interior del Jameo Chico per una escala de cargol. Vegetació i música ambiental donen a aquest lloc un ambient de calma. A continuació, la ruta condueix als visitants fins al llac de sal i aigua cristal·lina (Jameo Grande), on una paleta de colors espectaculars il·lumina el lloc sobretot quan la llum del sol entra a través d'un forat al sostre de la cova.
Una porta d'enllaç permet creuar el llac subterrani i contemplar els petits crancs cecs i endèmics (Munidopsis polimorpha). La sortida del Jameo Grande es fa per una sèrie de terrasses de pedra volcànica. (continuarà)
(La imatge correspon a un jameo del agua)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol