PARÍS (del 9 al 12 d’octubre de 2015) (dia 3, 11 d’octubre de 2015): segon tast de París (I)

Ens llevem quan ja el sol està alçat. El dia abans vam caminar bastant i les cames fan mal. Quan sortim al carrer, encara hi ha gent que ven en el decrèpit mercat improvisat. Al barri a on estem hi ha molta migració musulmana. Ens parem en una cafeteria a esmorzar i la gent ens mira, ja que no està acostumada a veure, suposem, a veure gent no musulmana consumint. Ens tracten molt bé, fem un cafè amb llet i continuem la nostra visita per la gran ciutat. És diumenge i ens dirigim cap a la zona de la Universitat de la Sorbona (https://ca.wikipedia.org/wiki/La_Sorbona ): “La Sorbona (en francès La Sorbonne) és un establiment públic d'ensenyament superior, avui dividit en dues universitats (Universitat de París III i de IV). Es troba al centre de París, al cinquè districte, al davant del liceu Louis Le Grand i del Collège de France, a prop del monument El Panteó; (Le Pantheón), de les universitats (París I, II, V, VI) i del Jardin du Luxembourg.
Va ser fundada l'any 1257 per Robert de Sorbon amb la intenció de facilitar l'ensenyança de la teologia als alumnes pobres. Tres segles després es va convertir en un espai privilegiat per als debats de la facultat de teologia i va tenir un paper important en les querelles religioses del país, contra els jesuïtes al segle XVI i contra els janseistes al segle XVII.
A les seves aules, reconstruïdes en la seva totalitat entre 1885 i 1901, s'ensenyen avui principalment humanitats, història, geografia, dreti llengües.

L'any 1968 fou l'epicentre del maig francès” (continuarà)
(La fotografia correspon al Sena)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol