Hawaii, dia 3 (15 de març de 2014): Hilo



Ens llevem de bon matí ; la tempesta ha donat pas a un bon dia, assolellat. Baixem a esmorzar a fora del hostel. El menú és senzill però bo: papaia, torrades, cafè, mantega i melmelada. Mentre esmorzem, prop d’on estem, podem veure Geeckos! (http://en.wikipedia.org/wiki/Gecko) . Quan ja hem agafat de nou energies, ens posem en marxa. Anem passejant per tota la zona marítima, el “downtown” de Hilo; acabem al mercat setmanal que fan allí, el Farm’s Market (http://www.hilofarmersmarket.com/ ). Està molt i molt ple de gent i s’hi troben tot tipus de menges i begudes: papaies, plàtans, una munió de sucs i també parades de roba (no falten per enlloc les camises hawaiianes) i de regals. Hi passen embadalides tot el matí fins a l’hora de dinar.  Abans d’anar a dinar aprofitem per entrar al museu marítim, que acaben de reinaugurar. A dins hi ha com un petit aquari i molta gent. Cal recordar que Hilo va ser arrasada per un tsunami el 1960 (http://www.hawaiihistory.org/index.cfm?fuseaction=ig.page&pageid=36 ). També hi ha un museu del tsunami a la ciutat (http://www.tsunami.org/). Anem a dinar a un lloc que en els propers àpats repetirem: el Pesto (http://cafepesto.com/), un bar restaurant amb un bona carta i una bona relació qualitat/preu. Després d’omplir l’estómac, anem al hostel a recollir les coses. El matí assolellat deixa pas a una tarda més aviat grisa i plujosa. De fet, ens hem d’esperar una estona al hostel abans d’anar a peu cap a la propera destinació del dia, un hotel que ja entra dins del preu del tour que farem per l’illa amb www.tours4fun.com . Caminem un bon tros, més de 3 o 4 km fins arribar al Naniloa hotel (http://www.naniloavolcanoesresorthilo.com/index.htm?lbl=ggl-en&gclid=CLvC1Nn4rb0CFYWWtAod7DIABwI) , com una mena de resort a tocar del mar i que té davant mateix la Coconut Island (http://www.bigislandhawaiitravelguide.com/places/beaches/coconut-island-park.html) . També molt a prop de l’hotel s’hi troben uns jardins japonesos espectaculars, que val la pena visitar, els Liliuokalani Park and Gardens (http://en.wikipedia.org/wiki/Liliuokalani_Park_and_Gardens)
Una altra cosa que també em crida l’atenció és la gran quantitat que hi ha d’uns grans arbres, els banyan (http://en.wikipedia.org/wiki/Banyan) o banià en català, amb múltiples branques i que trobarem a tot arreu.
 Mentre hi anem quedem una mica molles, però finalment hi arribem. Una vegada instal·lades, aprofitem l’avinentesa que hi ha “happy hour” de còctels en un bar proper i n’anem a fer un. Tot seguit, tot i que només són quarts de set de la tarda i ja és ben fosc, ens decidim a tornar al “downtown” i anem a fer uns “nachos” en un restaurant mexicà. De tornada a l’hotel ens agafa una bona remullada i quedem com dos ànecs... I el dia ja no dóna per gaire més que escoltar com cau la pluja...
(La fotografia correspon a un Geecko que vam veure tot esmorzant a Hilo) 
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol