Hondures i el silenci mediàtic

Ja fa unes quantes setmanes que a Hondures hi va haver un cop d’Estat i el president legítim, Zelaya va ser derrocat i obligat a marxar de la seva pàtria. Tot i el rebombori inicial, el suport de la majoria d’estats de sud-amèrica i les mobilitzacions internacionals, sembla que tot això ha quedat en l’oblit. El gran gegant nord-americà, els EUA, ja han donat implícitament els seu suport a aquest cop d’estat, orquestrat pel senyor Bush. I ara què passarà en aquest racó de món? S’aturaran totes les reformes promogudes pel govern? La voluntat del poble quedarà desligitimada? I els mitjans de comunicació, els que han d’informar del que succeeix, callen. Poques són les notícies que apareixen sobre Hondures en els diaris i televisions. Per què callen? Tot un seguit de preguntes sense resposta. Per quan, vertaderament, una democràcia del poble?

Comentaris

estrip ha dit…
tot no és com sembla a Hondures? I si el qui pretenia manar dictatorialment era en Zelaya?
Evita ha dit…
Hola Estrip,
si no vius allí, sincerament, és difícil jutjar, però pel que he llegit i m'he informat, Zelaya havia començat algun que altre projecte social intentava millorar la qualitat de vida de classes bastant desfavorides. Però sobretot el que critico és el silenci mediàtic que s'ha imposat, com si el problema s'hagués fet fonedís. L'actualitat mana, però els problemes hi són i crec que no s'han d'amagar! Merci pel comentari!
anna ha dit…
com que Zelaya manar dictatorialment? sembla que la paraula democràcia perd tot el seu sentit de ser quan a alguns els interessa...Zelaya va ser escollit democràticamet pel poble i tal com ja és llarga tradició al pobles de llatinoamèrica, al gegant EEUU i als grans patriarques de l'economia del pais no els interessava un govern que mirés pels interessos dels desfavorits....ja se sap, com més pobres uns, més rics els altres...la seva resposta, imposar-se per la força!!....potser Allende també era un dictador i Pinochet va salvar al poble xilè, no? si us plau...
Felicitats per l'escrit Eva....quan deixaran prosperar als pobles de llatinoamèrica??
estrip ha dit…
dic això per opinions amigues hondurenyes. Veritablement si no visc allà no puc jutjar-ho en primera persona. Només volia fer notar que cal també posar en dubte a Zelaya.
Hi ha molts governs al món que han estat elegits a les urnes i s'han apoderat del poder d'una forma diguem no molt democràtica, Tots sabem que quan un és al poder, té molts recursos per explotar, i molts de dubtosos del seu caràcter democràtic.
I que qüestioni a Zelaya no implica que estigui a favor que al poder si hagi d'arribar com ho ha fet Michelleti, que crec que així m'ha interpretat l'Anna. De cap manera.

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol