Vicenç Ferrer

Ara és fàcil parlar d’aquells que ja no hi són. Ja fa gairebé una setmaneta que l’exjesuïta Vicenç Ferrer va morir. No fa pas tant va ser guardonat com el català de l’any. Nascut a Barcelona el 1920 va passar la major part de la seva vida a l’Índia, concretament a la ciutat d’Anantapur. Des del 1952 va dedicar la seva vida a l’eradicació de la pobresa en aquella zona i a millorar les condicions de vida allí existents. Va haver de lluitar contra les classes dirigents governants, però per contra tenia el suport dels pagesos i d’Indira Gandhi. Ferrer va abandonar la seva vocació religiosa i es va casar amb la periodista anglesa Anne Perry, que el va acompanyar en las seva àrdua però immensa tasca de crear un món més just i millor.
En el nostre planeta hi ha molts Vicenç Ferrer anònims, que lluiten cada jorn per un planeta més solidari i equitatiu. Però per desgràcia encara en falten molts més.
Gràcies, Vicenç per ser un exemple de generositat i d’honradesa, per ser un exponent de que en el món hi ha persones amb sentiments i no només persones tacades de diners.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol