5 de gener

Lluny de la nostra vila, tres senyors estan ben neguitosos:
-          Melcior, quan falta?
-          Gaspar! Avui ja m’ho has preguntat quatre vegades!
-          D’acord, d’acord. Però és que ja tinc ganes de posar-nos en marxa!
-          Ja t’entenc Gaspar, jo també tinc ganes de pujar als camells i emprendre la marxa! En un parell de dies ja podrem marxar, però encara ens queda molta feina per fer– rebla en Baltasar.
Aquests senyors neguitosos per visitar-nos són Melcior, Gaspar i Baltasar, Ses Majestats d’Orient.  Ja fa dies que carreguen els camells i els carros i organitzen tot els seu seguici que els portarà a travessar selves i deserts, llocs àrids i càlids i indrets nevats i relliscosos, com fa segles que ho fan.  I per no perdre’s, segueixen el camí que els marca un estel, que els fa de GPS i els porta cada any per un indret diferent. Fa anys que no poden passar per Síria, ja que hi ha una guerra que els ho impedeix, però de tornada de les nostres contrades, fan marrada i intenten que els infants d’aquell país passin una estona de pau i es distreguin.
Mentre fan camí cap a Sant Martí Sapresa i Brunyola, els seus patges màgics els hi faran arribar les cartes dels infants per saber què els demanen. I com que són mags, els seus ulls que tot ho veuen, sabran jutjar si grans i petits s’han portat bé i són mereixedors dels seus desitjos! 

Al nostre poble, envoltat d’avellaners i vigilat per un castell que amaga moltes històries que només ses  Majestats i les pedres coneixen, ja els esperem amb delit la nit del 5 de gener per avituallar-los amb tota classe de menges i begudes.  I també per cantar-los una cançó que ha anat passant de generació en generació i que ha anat introduint noves estrofes, però que sempre comença amb aquests mots: “Visca els Tres Reis de l’Orient...”  per tal que els Mags d’Orient ens obsequiïn amb regals, però sobretot amb molta salut i felicitat!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol