De restaurant (I)
De tant en tant, també vaig a dinar o a sopar fora per aquí
als EUA. D’anar de restaurant també en podem aprendre, alguna, alguna
cosa. Per exemple, només d’arribar ja et
serveixen aigua. L’aigua no es paga, ja sigui en un pub o en un restaurant, i
en pots demanar tanta com vulguis. D’altra banda, les racions solen ser
abundoses, massa, però d’acord amb el preu que es paga per elles. Quan acabes
de menjar, ja tens el cambrer o cambrera de torn que et demana si vols
emportar-t’ho. En cas afirmatiu, et proporcionen un carmanyola d’un sol ús, de
manera que el malbaratament de menjar és molt petit. Els cambrers i cambreres
acostumen a ser gent molt simpàtica, que només d’asseure’t a taula es presenten
dient el seu nom i dient que estan allí per servir-te i que s’ocuparan de tu
mentre estiguis a l’establiment. Però
darrere l’amabilitat també hi ha sovint unes condicions laborals precàries...
Comentaris