Porto, dia 2: visita per Porto (29 de novembre de 2014) (IV)


També veiem els altres ponts que hi ha. Un de força conegut és el de Maria Pia (1877) (http://es.wikipedia.org/wiki/Puente_Mar%C3%ADa_P%C3%ADa ) , reservat al trànsit ferroviari; el pont d’Arràbida (de formigó armat) (http://es.wikipedia.org/wiki/Puente_de_Arr%C3%A1bida ) , el pont de Sao Joao (http://es.wikipedia.org/wiki/Puente_de_S%C3%A3o_Jo%C3%A3o ) , el de “do Freixo” (http://es.wikipedia.org/wiki/Ponte_do_Freixo ) ; el de l’infant D. Henrique (http://es.wikipedia.org/wiki/Puente_do_Infante ) ; el pont das Barcas o el Ponte Pênsil (http://es.wikipedia.org/wiki/Ponte_P%C3%AAnsil ). Arribem fins a la desembocadura del riu i retornem al port. El que fem tot seguit, com que ja és tard, és anar a dinar. Ens perdem per uns dels carrerons adjacents al port i trobem un establiment molt casolà; per molt bon preu fem un menú deliciós. Per passar la tarda, i aprofitant l’avinentesa que en el preu del tour del riu hi havia la possibilitat d’anar a fer tastets de vins de Porto, ho fem. Travessem a peu el majestuós pont de Lluís I i arribem a l’altra banda del riu, a la Vila de Nova de Gaia. Tal i com s’explica a viquipèdia, “Vila Nova de Gaia és una ciutat de Portugal, situada al nord (a prop de Porto), amb prop de 273.100 habitants. La ciutat es troba al marge esquerre del riu Duero. A Gaia es troben les bodegues del Porto.

Està subdividit en 24 barris. El municipi limita al nord amb Porto, al nord-est per Gondomar, en sud per Santa Maria da Feira i Espinho i a l'oest té el litoral de l'oceà Atlàntic. Té platges sorrenques com a: Granja, Aguda, Miramar, Valadares, etc.

També és molt coneguda pels seus cellers (localment coneguts com a "caves") on s'emmagatzema i s'envelleix el vi de Porto mundialment famós. Els cellers s'han convertit en una atracció turística essencial.”
Un cop allí, tot i que no és molt tard, ja fosqueja i busquem dues de les bodegues a on podem fer tastos de vins de Porto i així ho fem.
(La fotografia correspon a la vista del Douro de nit, des del pont Lluís I)

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol