Menorca, dia 6: últims tastos de Menorca (08/08/2011)
El darrer dia a l’illa es desperta després de poques hores de son i un vent que personalment m’ha molestat durant tota la nit. Recollim tot l’apartament, esmorzem i ja marxem cap a la Naveta des Tudons (http://ca.wikipedia.org/wiki/Naveta_des_Tudons) un monument funerari antiquíssim (des del 1000 aC), prop de Ciutadella. Paguem els dos euros preceptius d’entrada (els diumenges és gratuït) i anem a contemplar aquest vestigi de la història. Penso com devia ser la vida a l’illa, quanta història hi ha amagada en aquesta racó del Mediterrani... Al cap d’una estoneta de contemplar-la, marxem i ens parem a Alaior (http://ca.wikipedia.org/wiki/Alaior) (pronunciat Aló en menorquí), a on passegem pels carrers del poble, seu de la Universitat de les Illes Balears a Menorca, i prenem un refresc abans d’entrar a una botiga que ja tenia les persianes mig baixades per comprar el típic formatge menorquí (a Alaior és a on va començar la tradició del formatge a Menorca!). I ja no ens queda gaire res més per fer que agafar el cotxe fins a l’aeroport, a on dinem i ja retornem cap a casa amb l’enyorança dels dies viscuts, els paisatges observats, les emocions retrobades, etc. M’emporto un gran record de l’illa i també l’alegria de poder sentir rallar menorquí molt més del que m’hauria pensat! Fins a la pròxima, Menorca!
(La imatge és de la Naveta des Tudons)
Comentaris