Munic, dia 3 (28 de juny de 2015): de Penzberg a Girona (I)

De nou no dormo gaire. En primer lloc perquè hem de matinar, i en segon lloc perquè el soroll de sis persones dormint juntes en un petit espai fa que em desvetlli amb facilitat. El dia tot just despunta quan ho recollim tot i marxem. Com que estic força fosa de cansament, no em costa gens ni mica endormiscar-me a la furgoneta i gairebé no torno a obrir els ulls fins que estem prop de l’aeroport, però la veritat és que estem un xic confosos i no trobem la ubicació correcta! Sort que hem marxat amb temps, que sinó hauríem hagut de córrer. El paisatge bavarès, però, és impressionant, i més a principis d’estiu: grans planúries verdoses amb els Alps al fons, impetuosos i vigilants. Hi ha poques edificacions altes i els colors esclaten arreu! Finalment, arribem a l’aeroport, retornem la furgoneta i no tenim ni temps de fer un cafè que ja embarquem! Tal i com s’explica a viquipèdia, tinc ganes de tornar a veure els símbols de la ciutat  com ara  l’escut de la ciutat, que “mostra en color platejat un monjo benedictí amb hàbit negre de contorn daurat i sabates vermelles. A la mà esquerra hi aguanta un llibre de jurament i aixeca la dreta per fer-lo.
L'escut actual fou confeccionat el 1957 i s'anomena escut petit. També s'utilitza el que, per contra, rep el nom d'escut gran. En ell hi apareix, sobre un fons platejat, una portalada vermella amb les portes obertes i custodiada per dues torres amb teulada rallada de colors negre i daurat. Sobre la portalada s'hi troba un lleó daurat coronat. A la porta s'hi pot veure el monjo que també apareix a l'escut petit.
L'evolució amb el pas del temps de les representacions inoficials del monjo que apareix a l'escut, per part de diversos artistes, va donar lloc a la figura del nen muniquès (Münchener Kindl). El personatge central de l'escut es converteix, així, en un nen del qual se'n deriven diverses representacions gràfiques.
Els colors de la ciutat són el negre i el daurat i corresponen als colors de l'Antic Imperi Alemany”. (continuarà)
(La fotografia correspon a una cervesa Helles)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol