Mallorca (del 30 de desembre de 2015 a l’1 de gener de 2016); dia 1 (30 de desembre de 2015): de Girona a Palma) ( i V)

La vespra, les autoritats fan una ofrena floral a la Mare de Déu de la Salut, a l'església parroquial de Sant Miquel (Palma), atès que es considera una imatge portada per Jaume I amb la Conquesta. Més tard aquestes mateixes autoritats fan una altra ofrena al monument del rei Jaume I, juntament amb entitats ciutadanes.
Un altre moment àlgid de la festa, un cop desat l'Estendard, és la declamació del poema "Sa Colcada" (1881) de Pere d'Alcàntara Penya i Nicolau i una mostra de balls tradicionals de Mallorca, a càrrec l'Escola Municipal de Música i Danses, després de les quals és costum fer el lliurament de les medalles d'or de la ciutat i el nomenament de fills il·lustres de la ciutat.”
Com que arribem amb temps suficient, aprofitem per anar a fer una cervesa, i després ja sí que anem a la manifestació, a on em trobo amb alguns exalumnes, que acaba amb un manifest a favor que Mallorca i les Illes puguin decidir el seu futur com a poble. La manifestació conclou a la plaça dels Patins, a on Pere Sánchez, llegeix el manifest de la diada. L’acte continua també amb música tradicional (Al Mayurqa, Mobeim i Xarxa) ; hi ha moltíssima gent, tant joves com grans, que no paren de dansar al ritme de la música que sona (http://linkis.com/www.llibertat.cat/20/6dkfb) . Hi estem una estoneta, però finalment anem cap a sopar a Sa Llimona (https://www.facebook.com/Sa-Llimona-436455123129802/ ), un restaurant a on tenen una bona carta de productes de la terra, i a on sopem d’allò més bé, amb les especialitats de la casa: torrades i pa amb coses. I per concloure el bon àpat, res millor que una deliciosa pomada. Després, amb la panxa plena, però, tenim un xic de feina a trobar una bona combinació de busos que ens portin cap als apartaments, però finalment, després d’un transbord que s’esdevé llarg, hi arribem. I el penúltim dia de l’any ja no dóna per gaire més...

 (La imatge correspon a la pomada presa després de sopar)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol