LA CUP I LA INVESTIGACIÓ PÚBLICA (i II)

La recerca pública no és un fet menor en un país. Ans al contrari, és un actiu importantíssim que cal potenciar. Des de la recerca pública cal que s'impulsin programes d'investigació des de tots els àmbits per tal ser capdavanters en un àmbit que repercuteix tant en el benestar dels ciutadans com en el PIB. I almenys, des de l'ANC, s´hi que s'han posat les piles i han creat la sectorial de “Científics per la Independència”, per bé que encara massa poc actiu.
Mirant-m´ho des d'una curta distància, la CUP ha fet un paper trist en aquest camp. Hom em pot dir que el tema de la recerca pública ja està inclòs en àmbits més amplis del seu programa electoral, però això no em convenç. En la campanya electoral, ni una visita, fins a on em consta, en centres públics de recerca, ja siguin en instituts d'investigació únicament o bé en universitats per interessar-se per la feina que es desenvolupa en aquests centres.

Una República Catalana ha de comptar amb bases sòlides en tots els àmbits, i un de punter és el de la recerca, ja sigui social o científica. L'endogàmia dels centres, les diferències de gènere, l'amiguisme, la falta de recursos o la distribució poc equitativa són alguns del temes que no estan resolts en el model en el qual estem immersos actualment i que cal debatre intensament.

 Així doncs, convido a la CUP i a la societat en general a proposar un debat públic sobre el model de investigació pública i de qualitat, que es construeixi des de baix i des de l'esquerra.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Hivern", un poema de Miquel Martí i Pol

Un poema de Joan Margall, "L'aufàbrega"

"Un sonet per a tu" de Miquel Martí i Pol