Porto, dia 3: visita per Porto i retorn a Catalunya (30 de novembre de 2014) (i III)
Tot caminant arribem
al riu, davant del Douro, a on aprofitem per fer un vermut, com no, amb vi, tot
contemplant els vianants passar. Però l’hora de marxar ja s’acosta i decidim
anar a dinar en un restaurant un xic allunyat del centre, a on hi ha molta gent
oriünda i per un mòdic preu, fem un molt bon dinar. Un dels plats que no
manquen a la carta és l’arròs de frango (arròs de pollastre), però no en
mengem. Per postres aprofito per engolir formatge amb codony, bastant típic de
la zona. Per fer la digestió, retornem cap al hostel a recollir les maletes. De
camí fem unes últimes compres: en aquest cas comprem una menja dolça típica, el pastís de nata (que en realitat és
de crema) (http://ca.wikipedia.org/wiki/Past%C3%A9is_de_nata)
: “Els pastéis de nata (pastissets de crema) són unes tartetes farcides
d'una mena de crema catalana, molt típics de la cuina portuguesa
i una de les seves especialitats més conegudes internacionalment.
Són
originaris de Santa Maria de Belém, al segle XIX.
Sembla que en aquesta època, igual que estava de moda a Barcelona
anar a berenar un mató de monja
a Pedralbes,
a Lisboa
ho era anar a Belém a menjar aquestes pastetes, que
encara són molt freqüents a cafeteries, pastisseries i fleques. Una llegenda
diu que la recepta és secreta, i que només la coneixen tres persones al món.”
Un cop fetes les compres, tampoc ens queda gaire res més a fer. Agafar les
maletes i pujar a la línia lila del metro, que ja ens deixa directament dins de
l’aeroport. Durant el trajecte em distrec contemplant el paisatge i la gent,
sobretot la gent gran, que m’inspira molta tendresa. Una vegada a l’aeroport,
passem els preceptius controls de seguretat i embarquem cap a terres catalanes.
L’aterratge, però, no és gaire tranquil, ja que degut a la llevantada que hi ha
hagut a Catalunya, la pista està molt molla i quan la maniobra d’aterratge ja
estava en marxa, el pilot l’avorta i voltem una estoneta més pel damunt del cel
de Barcelona abans d’aterrar definitivament i retornar cap a la ciutat dels
quatre rius. Unes quantes hores en una bella ciutat han servit per desconnectar
i dir-li a Porto: “A reveure!"
(La imatge correspon a un pastís de nata, que en realitat és de crema!)
Comentaris