Donosti, dia 1 (25 de juliol de 2014) (i III)
Tot i dubtar una mica
de com sortir i agafar el camí correcte, ens en sortim i trobem la carretera
que, passant, per Irun, ens mena a Donosti. Un cop a la ciutat, ens adonem que
tot està tancat; és dia festiu, com a Girona. Voregem la platja de la Contxa,
donem voltes sobre el mateix lloc i finalment, acabem trobant el hostel, en un
turó. No m’estranya el nom que té, “San Sebastian House on the Hill” (https://www.facebook.com/HontheHill?fref=ts)
. Només d’arribar, la mestressa, una jove noia australiana, ja ens espera amb
una cervesa ben fresca a la mà. Ell lloc és petit, amb molta gent d’arreu del
món, però bàsicament australians. Sembla que tot està molt destinat per tal que
la gent faci surf i gaudeixi de la festa. Ens trobem amb portuguesos, belgues,
un amalgama de gent d’arreu del món que es comunica en anglès. A Donosti avui
és festa local i també hi ha molt indrets tancats. Ens relaxem mentre veiem
caure la tarda amb conversa i cerveses. Prenem una reparadora dutxa en un
lavabo una mica atrotinat i quan ja el sol s’ha amagat del tot, aprofitem per
anar a voltar i a prendre “Pintxos”. Portem una bona llista (aquí detallada) i
aprofitem per satisfer les ànsies de l’estómac entre txakolis, cerveses i tot
tipus de menges. Acabem en un local d’allò més sofisticat, a on els pintxos fan
venir salivera, però hi ha massa gent i massa poca gana, a més del cansament
acumulat. El barri vell està ple a vessar; a més de l’atractiu turístic que ja
té de per si la ciutat, s’hi ajunta el fet que és el festival de jazz (http://www.heinekenjazzaldia.com/es/)
i hi ha moltíssima gent. Hi ha tant
concerts de pagament com de gratuïts; i per acabar el dia, anem a seure a la
platja de la Zurriola i gaudim d’un dels concert. Malgrat les ganes, però, el
cos ja diu prou i abans que s’acabi ja marxo a planxar l’orella...
La llista recomanada:
Al centre:
-Bar San Marcial (Calle San Marcial, 50) las gavillas
-Bar Rojo y Negro (Calle San Marcial, 52) el pintxo de txangurro es la hostia
-Bar La Espiga (Calle San Marcial, 48) las delicias de Ulía
A la part vella:
-Bar Zeruko (Calle Pescadería, 10) pintxos de calidad de la hostia, cocina en miniatura
-Bar Tamboril (Calle Pescadería, 2) pimientos de carne en gabardina o gambas a la gabardina
-Bar Egosari (Calle Fermin Calbetón, 15), especialista en brochetas
-Bar Ganbara (Calle San Jerónimo, 21), todo esta bueno, calidad y frikismo de materias primas
-Bar Cuchara de San Telmo (Calle 31 de Agosto, 28) Foie con compota de manzana y carrillera
-Bar Gandarias (Calle 31 de Agosto, 26) la crepe de bacalao es increible
-Bar A fuego Negro (Calle 31 de Agosto, 31) para comer bien y escuchar buena música, local de moda
-Bar San Marcial (Calle San Marcial, 50) las gavillas
-Bar Rojo y Negro (Calle San Marcial, 52) el pintxo de txangurro es la hostia
-Bar La Espiga (Calle San Marcial, 48) las delicias de Ulía
A la part vella:
-Bar Zeruko (Calle Pescadería, 10) pintxos de calidad de la hostia, cocina en miniatura
-Bar Tamboril (Calle Pescadería, 2) pimientos de carne en gabardina o gambas a la gabardina
-Bar Egosari (Calle Fermin Calbetón, 15), especialista en brochetas
-Bar Ganbara (Calle San Jerónimo, 21), todo esta bueno, calidad y frikismo de materias primas
-Bar Cuchara de San Telmo (Calle 31 de Agosto, 28) Foie con compota de manzana y carrillera
-Bar Gandarias (Calle 31 de Agosto, 26) la crepe de bacalao es increible
-Bar A fuego Negro (Calle 31 de Agosto, 31) para comer bien y escuchar buena música, local de moda
Comentaris